сряда, 16 юли 2008 г.

Махат 300 незаконни билборда в София

Труд - 4 стр.
Махат 300 незаконни билборда в София

Вангелина МИХАЙЛОВА

Всички незаконни рекламни съоръжения в София да бъдат премахнати, а наемите на законните билбордове, табели и др. да се повишат с 50%. Това предлага главният архитект на София Петър Диков. Докладната му с крутите мерки ще се разгледа на сесия на общинския съвет следващата седмица.
Билбордовете в София били около 1000, а 300 от тях - незаконни. Табелите и другите реклами били хиляди. Пред комисията по финанси вчера Диков обясни, че в момента всички пана в града са незаконни, тъй като договорите им са изтекли на 30 юни. Той предлага контрактите на тези, които
имат разрешение и плащат наем на общината, да се удължат с 6 месеца. Но цената да се вдигне, тъй като не е актуална към днешна дата. Сега за право за рекламна дейност се плаща между 250 и 400 лв. на месец за 12 кв. м в зависимост от положението.
„Ако не се споразумеем с фирмите от бранша, след Нова година в София може да няма изобщо реклами", закани се Диков. Две асоциации оспорват в съда наредбата на общината за рекламната дейност. Те са против да се плаща такса за право да се сложи билборд например в частни имоти и искали след бъдещите търгове за наемане на площите договорите да са над 5 г.

сряда, 16 юли 2008 06:31:29

Няма коментари: