петък, 23 май 2008 г.

Евроком представя High Definition телевизия за пръв път в България

БИГ БГ - Новините
Евроком представя High Definition телевизия за пръв път в България



От 25 май стартира новата услуга High Definition телевизия на Евроком. Компанията започва излъчването на програми в HD формат, за пръв път в България. Услугата ще бъде достъпна за потребителите в София и Пловдив.
Новата услуга High Definition (HD) телевизия на Евроком бе представена на 21 май, на специална премиера в клуб Ялта от Петьо Стайков, Председател на борда на директорите и Христо Христов, Главен директор Маркетинг и Продажби на Евроком.
Те запознаха аудиторията с качествата и предимствата на High Definition телевизията, както и перспективите пред налагането на тази нова цифрова услуга на пазара. Водещ на събитието беше Витомир Саръиванов, коментатор на Евроспорт в България.
„High definition технологията демонстрира несравнимо съвършенство на звука и картината. Евроком предлага тази нова услуга, за да отговори на очакванията и на най-взискателните си клиенти. С премиерата на High Definition телевизия Евроком се нарежда сред първите 10 кабелни оператора в Европа, които предлагат тази услуга. С това България е сред страните пионери при внедряването на тази авангардна ТВ технология.”, уточни по време на премиерата Христо Христов.
Стартът на High Definition телевизия на Евроком съвпада с Европейската премиера на Eurosport HD, чийто официален старт ще бъде на 25 май с излъчване на тенис турнира Ролан Гарос. Затова специален гост на събитието бе и Бенджамин Дешайи, Регионален директор за Централна и Южна Европа на спортния канал Еurosport, който представи Eurosport HD. Eurosport HD телевизията ще предостави на любителите на футбола още по-силни преживявания по време на Европейското първенство по футбол, което започва на 7 юни. В периода август – септември Eurosport HD ще излъчва и състезанията от Олимпийските игри в Пекин.
Евроком ще бъде единственият кабелен оператор, който ще разпространява Eurosport HD в София и Пловдив.
Евроком стартира HDTV услугата си с програмен пакет от 3 канала, избрани след проучване на предпочитанията на зрителите, проведено през април т.г. Абонатите на новата услуга ще могат да гледат програмите Eurosport HD, добре познатия National Geographic, но в HD формат, както и Luxе HD, канал за новини и информация за луксозни продукти и начин на живот.
За да се насладят на новата услуга на Евроком, потребителите трябва да разполагат с подходящ телевизор - Full HD с разделителна способност 1080р или HD ready, който визуализира 720р и 1080i. Нужен е и декодиращ приемник (set-top-box).
Месечната абонаментна такса за HDTV e 14,90 лв. и се заплаща допълнително към абонамента за Цифрова ТВ. Включването става безплатно, а договорът за HD телевизия е необвързващ. Декодиращият приемник се заплаща отделно и струва 270 лв. Той декодира програмите и от цифровия пакет, така че клиентът ще използва и 2-те услуги с 1 приемник.
High definition е нова цифрова технология с несравнимо по-добро качество на изображението от използваните досега телевизионни стандарти. По-високата резолюция осигурява 10 пъти по-детайлна картина, както и впечатляващ контраст и богатство на цветовете. Усещането за обемен звук се постига благодарение на стандарта Dolbi Digital Surround 5.1. Широкоформатното изображение в HD формат, с пропорции 16:9, дава възможност за разкриване на 30% повече от реалната площ на картината. Специалната технология на HD телевизията позволява плавност и естественост на движенията.
Евроком Кабел Мениджмънт България е телекомуникационен оператор, който предлага интегрирани комуникационни услуги за дома. Компанията е част от групата на Warburg Pincus - един от водещите американски капиталови инвеститори за последните 35 години. Компанията е традиционен доставчик на кабелна и цифрова ТВ и интернет. От средата на 2007 г. е факт новата телефонна услуга на Евроком – Евроком Глас, като тя се предлага и като тройна услуга с телевизия и интернет.
Компанията притежава най-голямата градска оптично-коаксиална мрежа в страната с 90% покритие в столицата и пълно покритие в Пловдив и Плевен. От началото на 2008 г. Евроком вече присъства и в Габрово, Пазарджик и Кюстендил.
Планираните общи инвестиции на Евроком за технологично развитие на съществуващите мрежи през 2008 г. ще достигнат 36 млн. лева.
22.05.2008

петък, 23 май 2008 00:01:00

Няма коментари: