петък, 26 септември 2008 г.

Изникна трети основател на Google

Днес БГ - Технологии и наука
Изникна трети основател на GoogleЛицето Хюберт Ченг разпространи видеообръщение, в което се представя за трети основател на интернет компанията Google, редом с милиардерите Сергей Брин и Лари Пейдж, съобщи Technews.
Ченг твърди, че се е запознал с двамата основатели на най-голямата търсачка в интернет през 1997 година, когато е учил в Нюйоркския университет. Това е станало със съдействието на професор Раджив Мотвани от Станфордския университет.
Мотвани е знаел, че Ченг работи върху представяне на уеб страници във вид на граф (абстрактна структура, която представя връзките между отделните елементи на дадено множество - бел.ред.) и смята да приложи този математически модел в интернет търсенето.
Ето защо професорът е решил да запознае Ченг с Брин и Пейдж, които са се интересували от тази тема. Тримата са разработили съвместно механизъм за търсене и бизнес модел.
Освен това са измислили име на компанията, начертали са план за развитие на Google и са проектирали системната архитектура, твърди Ченг. По настояване на баща си обаче Ченг е прекратил партньорството с Брин и Пейдж, за да се фокусира върху завършване на образованието си.
По-късно, през 2002 година, той се е опитал да се свърже с шефовете на Google, но безуспешно. Видеообръщението на кандидата за трети основател на Google засега не е коментирано нито от компанията, нито от професор Мотвани.
25.09.2008 г.
петък, 26 септември 2008 00:01:00

Няма коментари: