петък, 19 юни 2009 г.

Продадоха и телевизия „Европа"

Поглед - 7 стр.
Продадоха и телевизия „Европа"

Надежда НЕНОВА

Карл фон Хабсбург взе 50 % от медията и сайта
Ааристократ Карл фон Хабсбург-Лотринген придоби 50 % от тв „Европа" и интернет сайта на медията, съобщиха от новинарската телевизия в четвъртък. Австрийската медийна компания STEVIA CoMMunications, чийто представител е фон Хабсбург е част от европейската медийна група Altelys, фокусирана в медийните инвестиции в Източна Европа. В България групата притежава няколко радиостанции. Основният партньор на фон Хабсбург в Altelys е Христо Грозев.
Председател на Съвета на директорите ще бъде Хабсбург, а Емил Стоянов ще остане акционер в медията. Стоянов заяви, че ще концентрира вниманието си в дейността си на евродепутат. Телевизията ще има двама изпълнителни директори, които да представляват интересите на двете страни - Любомир Попов и Мартин Минчев.
Задачата, която си поставя новото ръководство, е в рамките на 24 месеца да бъдат удвоени оборотът, печалбата и рейтингът на телевизия „Европа". Първата българска новинарска Тв „Европа" ще запази досегашния си формат на новинарска телевизия. Христо Грозев съобщи, че инвестиционните планове на компанията включват и пускане на втори телевизионен канал, който да бъде с по-развлекателно съдържание. По думите на Грозев идеята е новият канал да стартира след 2-3 месеца, ако не възникне проблем с регулаторната система. Избраният за евродепутат от ГЕРБ Емил Стоянов информира, че от септември телевизия „Европа" ще предава информация и от Брюксел, а кореспондент от там ще бъде лицето на информационната медия Маргарита Ралчева.
Инвестиционните планове на STEVIA CoMMunications включват нова техника за втория канал, която да подпомогне визуализирането на новините, нови средства за комуникация и инвестиции в графичен дизайн.
Новите съсобственици на телевизията подчертаха, че са избрали да купят точно „Европа" заради независимостта на електронната медия и обещаха да я съхранят.

Няма коментари: