четвъртък, 25 юни 2009 г.

MySpace уволнява две трети от служителите си извън САЩ

Инвестор - Имената на бизнеса
MySpace уволнява две трети от служителите си извън САЩСоциалната мрежа MySpace, която е собственост на информационната империя News Corp., обяви, че планира да закрие поне четири от офисите си извън САЩ, както и да съкрати поне две трети от служителите си в чужбина.
Решението отразява трудностите на MySpace в борбата с основния конкурент – Facebook - на чуждите пазари, както и острия спад в приходите от реклама, смятат анализатори. Така компанията продължава съкращенията, след като преди няколко дни обяви, че ще уволни около една трета от американските си служители.
Според прогноза на еMarketer от месец май MySpace ще реализира приходи от реклама в размер на 25 млн. долара на външните пазари през тази година. Това е малка част от планирания общ приход от 520 млн. долара, който се очаква за 2009 година, съобщава NY Times.
Ако прогнозите излязат верни, MySpace ще отчете спад в приходите си, които за 2008 година достигнаха 605 млн. долара.
За сравнение, миналата година Facebook постигна приходи от 250 млн. долара, а тази се очаква увеличение до 300 млн. долара. Около 70 от тях трябва да дойдат от реклама извън САЩ.

Няма коментари: