петък, 4 юли 2008 г.

MTV фестивал за първи път у нас

Компас - 2 стр.
MTV фестивал за първи път у нас

Таня ИВАНОВА

"Духът на Бургас" излиза на световната музикална сцена
В Бургас ще се проведе първият по рода и мащабите си у нас музикален фестивал на открито, чийто медиен партньор ще бъде MTV. Грандиозният тридневен музикален маратон се очертава като най-горещото събитие на музикалната сцена на Балканите през това лято.
Община- Бургас е домакин и съорганизатор на събитието. „Фестивалът ще се нарича Spirit of Bourgas („Духът на Бургас") и има потенциал да се превърне в най-горещото музикално събитие не само на Балканите, но и в Европа", заяви кметът на Бургас Димитър Николов, който е патрон на събитието и представи реализирането му. „Успяхме да убедим нашите партньори от MTV, че Бургас е най-подходящото място за организирането на подобен фестивал. Благодарение на това събитие ще привлечем вниманието на модерните, образовани европейски младежи, почитатели на поп музиката, а Бургас най-после ще отиде там, където му е мястото -на поп сцената на Европа", каза още Димитър Николов.
В представянето на фестивала участваха Крие Джилиъс - директор „Събития на
живо" в MTV, Ники Райт -отговорник „PR и Маркетинг" на фестивала, музикалният промоутър Иван Вълков и Михаил Куцев -директор на бургаското общинско предприятие „Летен театър, фестивали и концерти".
Spirit of Bourgas ще се проведе от 15 до 17 август на специално обособено място на Централния бургаски плаж. Община- Бургас ще облагороди района и ще приведе инфраструктурата в подходящ вид. Телевизионни предавания от фестивала ще се излъчват по 9 MTV канала в 36 страни. Събитието ще се проведе въз основа на утвърдени вече европейски модели фестивали на открито. Фестивалът ще бъде многожанров и ще обхване различна аудитория. Програмата ще трае от седем вечерта до изгрев слънце, като ще има обособени няколко зони за концертни и дене партита. Според промоутъра Иван Вълков в събитието ще участват както хитови банди, така и групи, които са оставили трайни следи в световната музика.
Пън карите от култовата ню уейв пънк банда The Sisters of Mercy, които за първи път ще гостуват в България, ще открият грандиозния музикален фестивал. Други колоритни групи, които ще вземат участие в горещото музикално събитие, са „Ейшън дъб фондейшън", АДФ - смятана за „най-добрата група на живо", „Пендулум" - водеща сила на световната дръм енд бейс сцена, хип-хоп доминаторът „Фараон Монк", суперакту-алните „Груув Армада", Бонобо", диджеите от „Метро-полис", артистите от лейбъла HMSU. Българската музикална сцена ще се представи от много известни български групи, сред които „Гравити Ко".
Намерението на организаторите е Spirit of Bourgas да стане ежегоден и да се превърне в запазена марка.
Очакванията са събитието да получи огромен международен медиен отзвук. „Ще осигурим добри възможности за международното отразяване на фестивала", заяви Ники Райт. Тя изтъкна отличните възможности на Бургас за комуникация по въздух, суша и вода, което според нея е силен коз за града и ще позволи на много хора от различни държави да посетят Spirit of Bourgas. По време на организацията и провеждането на фестивала ще работи смесен екип от България и Англия - хора, които имат опит в организирането и продуцирането на такъв тип фестивали.
Крис Джилиъс съобщи, че се очаква телевизионните предавания от фестивала да бъдат гледани от 98 милиона домакинства в 36 държави чрез MTV-каналите „Арабика", „Балтика", както и тези в Турция, Украйна, Румъния и ДР.
„Част от фестивала ще бъде показана и в обзорно предаване по MTV, представляващо компилация от всички концерти през годината", сподели Крие Джилиъс.
От понеделник започва продажбата на билети за Spirit of Bourgas по интернет. В началото ще бъдат пуснати 1000 билета на промоционална цена 88 лв. за трите фестивални дни. След тяхното изчерпване ще се продават 3-дневни билети по 99 лв. и еднодневни по 39 лв. По-късно билети ще се продават и на специални пунктове, както и на самия вход на фестивалното градче в Бургас. Тридневният билет, купен на място, ще струва 129 лв., еднодневният 45 лв., а късният билет за денсманиаци - 2 5 лв.
03.07.08

петък, 4 юли 2008 05:49:52

Няма коментари: