понеделник, 27 април 2009 г.

Microsoft вече работи над Windows 8

IT Forum - 11 стр.
Microsoft вече работи над Windows 8



Microsoft работи на създаването на наследник на все оше не видялата официално бял свят операционна система Windows 7. Това става ясно от обява за работа, поместена на официалната страница на компанията. В момента се работи над ключовите възможности на бъдеидата версия на Windows, включително поддръжка на клъстери и "one way replication" (обяснение за това понятие засега не се дава). Ядрото на системата иде бъде подобрено за съидествено увеличаване на производителността, пише на сайта на софтуерния гигант. Скоро иде започне разработката на иновационни технологии, които иде дебютират в новата ОС и съидествено иде улеснят достъпа до файлове на отдалечени машини.
Съдейки по всичко, най вероятно става дума за обновяване на Distributed File System Replication (DFSR) и технологията BranchCache, реализирана в Windows 7 и Windows Server 2008 R2. DFSR отговаря за репликацията на файлове между сървъри. Тя позволява обединяване на файлове и директории на различни локации в една инфраструктура, опростяваида достъпа до данните. Технологията може да работи с хиляди сървъри и да репликира стотици терабайта информация. BranchCache дава възможност да се съхраняват локално отдалечени данни, с които потребителските машини работят често, като целта отново е икономисване на трафик. Затова наименованието Windows 8, споменато на сайта на Microsoft, се отнася не само за клиентската, но съидо и за сървърната версия на системата. По всяка вероятност задаваидата се ОС ше излезе само в 64-битов вариант, тоест ше бъде предназначена единствено за съответните процесори. През 2007-а официални
представители на компанията от Редмънд заявиха, че Windows Server 2008 ше бъде последната операционна система, която ше има и 32-битова версия.

Няма коментари: