сряда, 3 декември 2008 г.

Глобалната криза е шанс за бизнеса в интернет

Insurance.bg - Новини
Глобалната криза е шанс за бизнеса в интернетВ световен мащаб се наблюдава повишаване на интереса към мрежата и възможностите, които тя предлага за маркетинг и продажби
Глобалната финансова криза може да изиграе положително влияние върху развитието на интернет бизнеса, тъй като той отговаря на две от ключовите нужди на компаниите по време на криза – изисква по-малки разходи и може значително да увеличи продажбите. Според Методи Дреновски, управител на фирма СуперХостинг.БГ , тази тенденция вече се усеща в Западна Европа и САЩ, където все повече компании инвестират в корпоративни блогове и сайтове, електронни магазини.
„Това, което търсят компаниите в условията на криза, е повишаване на ефективността, при по-ниски разходи, а присъствието в интернет може да им даде и двете. Освен това стартирането на бизнес в мрежата става много по-бързо, а всички знаем, че бързината е ключов фактор за успеха на всяка една компания в наше време. Глобалната мрежа позволява както на вече наложили се компании да достигнат до нови аудитории, така и на стартиращи фирми да постигнат много по-бърза възвращаемост на средствата. Сега е момента организациите, които все още не са представили дейността си онлайн, да го направят“ - посочва Дреновски. Според него моментът е удобен за позициониране в интернет и на блогъри, анализатори, фотографи, разнообразни автори на съдържание и всеки друг, който желае да изрази себе си в мрежата.
Според статистиките на СуперХостинг, през последните месеци се засилва посещаемостта на хостваните от тях сайтове, а сред ясно изразените тенденции е повишеното търсене на различни продукти и услуги онлайн. Това означава, че културата на потребителите у нас се променя и българските търговски компании, инвестиращи в интернет, също биха могли да спечелят от тази тенденция.
„Една от причините много фирми все още да не са стартирали онлайн бизнес, е убеждението, че тази крачка е свързана с много скъпа инвестиция. Това обаче не е непременно вярно. При нас с два клика на мишката може да инсталирате качествена система за управление на съдържанието, като Wordpress, Drupal, Joomla! или e107 с които всеки може да създадете сайт за часове, дори и да не е специалист“ - добавя Дреновски.

Няма коментари: