събота, 21 февруари 2009 г.

Facebook скандализира потребителите

News.bg - У нас
Facebook скандализира потребителитеНаскоро обществеността започна активно обсъждане на нововъведенията в потребителското споразумение, обявено от администрацията на Facebook.
До тук нищо особено, ако не беше малък нюанс, който предизвика вълна от недоволство, пише IDG.BG.
Причината е предположението, че цялата информация за потребителя може да се съхранява в уеб услугата даже и след изтриването на нейния автор.
Всичко започна с това, че някой от адвокатите не го е мързяло да дочете новото споразумение докрай и го характеризира с фразата: „Ние можем да прави всичко, което поискаме с вашето съдържание. Винаги".
При това юристът посочва, че в новия вариант на споразумението са изчезнали няколко изречения, в които компанията казва, че заедно с акаунта се премахва и възможността за използване на потребителското съдържание.
В резултат администрацията на Facebook се наложи да се оправдава и търпеливо да разяснява какво точно е премахнато от споразумението и какви са допълненията.
Оказва се, че Facebook не претендира за каквато и да било потребителска информация.
Що се касае до изтриването на съдържание, имало се е предвид съвсем друго нещо.
Например, ако потребителят е изпратил на някого съобщение, то не може да бъде изтрито от Facebook при изтриване на потребителския акаунт, но може да бъде премахнато от този, до когото е адресирано.

Няма коментари: