вторник, 7 април 2009 г.

Рекорден ръст на сайтовете в интернет

Insurance.bg - Новини
Рекорден ръст на сайтовете в интернетИнтернет се разраства с рекордни темпове, сочат данните на Netcraft и Message Labs за последните месеци. Броят на сайтовете, вкл. блогове, е достигнал 224 749 695 през февруари, което е с 9 милиона повече, отколкото през януари.
Повечето нови сайтове работят под управление на китайската уеб услуга QQ и на сървъра Microsoft IIS. Така например, 3,3 млн. от появилите се през февруари сайтове са на база IIS, основно в блог системата Windows Live.
Доминираща позиция на пазара за уеб сървъри обаче продължава да има Apache, който управлява над 104 милиона сайта, или 46,35% от всички, предаде TechNews.
Ежедневно в мрежата възникват по над 2700 сайта, на които се помества вредоносно съдържание, установява още изследването. Расте и обемът на спама, като делът му в момента се определя на 75,7% от всички имейли.
Освен това значително са се увеличили вирусите и фишингаът в електронната поща. Вирус има на всеки 284,4 имейла, като почти същото се отнася и за фишинг заплахите.

Няма коментари: