петък, 17 юли 2009 г.

Бил Гейтс учуден от интереса към Chrome OS

БИГ БГ - Новините Събития категория
Бил Гейтс учуден от интереса към Chrome OSОперационната система на Google нe е съвършено нов продукт
В света има много варианти на Линукс-подобни системи и е учудващо, че хората се отнасят към Chrome OS като към нещо съвършено ново, заяви Бил Гейтс в интервю за CNET News.
Основателят на Microsoft коментира пред американския сайт последните събития от ИТ света и в частност наскоро обявената операционна система на Google.
Границите между браузърите и операционните системи все повече се размиват, допълва Гейтс. Отдавна браузърите не са просто браузъри, това е въпрос само на терминология.
Както стана ясно по-рано този месец, Chrome OS стъпва на едноименния браузър на Google, който беше пуснат на пазара през миналата година. Скорост, простота и сигурност – това са трите ключови аспекта на системата, обяви Google.
Бил Гейтс коментира и контролера за движение Project Natal, представен от компанията на изложението за игрални технологии E3. Natal обаче е предназначен не само за игри – технологията ще бъде използвана и в новите версии на Windows за управление на медийно съдържание и онлайн конференции.

Няма коментари: