четвъртък, 14 август 2008 г.

„Овергаз" с международни награди

сп. Ютилитис - 15 стр.
„Овергаз" с международни награди



Газовата компания беше наградена на едни от най-големите специализирани форуми в Европа и света за проекти в областта на корпоративната социална отговорност
Овергаз" победи 100 проекта от 61 страни и е първата българска компания, получила наградата „Високи постижения" на Световния петролен съвет в категорията „Социална отговорност" за малки и средни фирми. Останалите два финалиста бяха ENI (Австралия) и Pro-Natura International (Нигерия).
В понеделник, 30 юни, Негово величество крал Хуан Карлос I, държавният глава на страната домакин, връчи лично наградата на г-н Сашо Дончев - основател и изпълнителен директор на „Овергаз". Световният петролен съвет се проведе в Мадрид, Испания, където повече от 3500 делегати от десетки страни дискутираха проблемите и представиха вижданията си за развитието на петролната и газовата индустрия. Тази година се навършват 75 години от основаването на World Petroleum Congress - най-голямата неправителствена организация в този бранш.
„Овергаз" беше номинирана за наградата „Високи постижения" с проектите си „Българско школо", Националния учебно-професионален конкурс за най-добър газов техник, обучението на преподавателите от специалност „Газова техника", младежкия художествен конкурс „Душата на един извор", Лятното стажантско училище, спортния проект „Овергаз баскет академия", Магистърската програма по газоснабдяване към Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски", Математическото лингвистично „Кенгуру" и Кариерния център в Ямбол. Досега компанията инвестира в тях повече от 14 млн. лв. Децата, юношите и младежите, обхванати в програмите за социална отговорност на „Овергаз", са повече от 13 700.
Проектите по социална отговорност на „Овергаз" бяха признати за най-добри в Европа и от Stevie International Business Awards. Голямата международна бизнес награда в раздела за социална отговорност идва в България отново при „Овергаз". Компанията спечели надпреварата с проектите си за млади хора под общ наслов OverTalent: Investment in Youth. „Овергаз" получава наградата след DaimlerChrysler AG, носител на „Стиви" в същата категория за миналата година. Проектът на автомобилната компания се нарича Mondialogo и е за междукултурния диалог в Европа.
Тази година на финала на Stevie „Овергаз" победи конкурентите си от Bayer, Полша, с проекта „Продължителна програма за промотиране на развитието", BDR Associates, Румъния, със „Спасете румънските ценности", HBOS, Единбург, Великобритания, с „Програма за финансово обхващане" и Turkcell lletisim Htzmetleri, Турция, с проект за образованието на момичетата в Турция.
Церемонията по награждаването ще се състои на 8 септември в Дъблин, Ирландия. Златен „Стиви" в раздела за комуникационни кампании спечели и българската All Channels Communications с проекта си против рака на гърдата.
***
Името на наградата Stevie произлиза от Stephen, което на гръцки означава коронован. Статуетката е висока около 40 см, ръчно изработена и покрита с 24-каратово злато. Кристалната пирамида, която Stevie държи в ръце, представлява йерархията на човешките потребности, изведена от Ейбрахам Маслоу през 60-те години на XX в.

четвъртък, 14 август 2008 04:00:48

Няма коментари: