петък, 17 октомври 2008 г.

MTG преведе за Нова тв 620 млн. евро кеш

24 Часа - 5 стр.
MTG преведе за Нова тв 620 млн. евро кеш

Паола ХЮСЕИН

Шефката й Силва Зурлева лично е броила акциите, преди да ги даде
620 милиона евро са в сметките на гръцката компания „Антена" от миналата нощ, когато окончателно приключи сделката за Нова тв. „Лично джиросах акциите. Беше много тежка сделка, тъй като става въпрос за огромна сума. Последните 3 дни бяха изключително напрегнати", каза шефката на Нова тв Силва Зурлева.
Скандинавската компания MTG („Модърн таймс груп") обяви вчера, че е получила одобрение от българските власти и вече притежава 100% от Нова тв. По време на последните договорки новите собственици също дочули слуховете как се отказват от сделката заради световната криза и били съгласни да платят 62 млн. евро неустойка. Според друга версия с приготвената сума за Нова тв всъщност щели да купят bTV.
Сега MTG ще поеме пълния оперативен контрол върху бизнеса си у нас, обяви самата компания.
Нова тв има 54 % ръст през годините в нетните продажби на реклама, като за 2007 г. стига до 42 млн. евро. Тя държи 32,4% от 125-милионния в евро рекламен пазар у нас. Печалбата й за2007 г. е 20,5 млн. евро без приспадане на лихви, данъци и активи - почти двойна в сравнение с 2006 г. На MTG са и телевизиите „Диема" чрез участието й от 50% в „Болкан медия груп". Рекламният пазар у нас се е увеличил с 35% в левове през 2007 г., като се очаква растежът му да продължи. „Компанията вече заема твърдо второто място на този пазар. Това ще й позволи да реализира оперативно взаимодействие между медиите и да се фокусира върху увеличаването на общата гледаемост и пазарния дял. Тази придобивка е най-голямата за нас досега", каза президентът и изпълнителен директор на MTG Ханс Холгер Албрехт.
Текст под снимка
Силва Зурлева и гръцкият собственик Минос Кирияку откриват сградата на Нова тв.

петък, 17 октомври 2008 03:52:49

Няма коментари: