сряда, 26 ноември 2008 г.

Кеворкян дава на съда Коритаров

Труд - 4 стр.
Кеворкян дава на съда Коритаров



Журналистът Кеворк Кеворкян ще съди доскорошния водещ от Нова тв Георги Коритаров. Причината - последният разпространи от тв ефира слух, че Кеворкян има акции в седмичника „Уикенд". Скандалът между двамата се развихри по тв СКАТ в понеделник, след излизането на статията „Ре-кет" на Кеворкян в „Труд".
Тв дуелът бе повод за нестихващи коментари в журналистическата гилдия вчера. Предаването на Велизар Енчев, което сблъска Коритаров и Кеворкян, ще се запомни и с една реплика на уволнения от Нова тв. По повод написаното от Кеворкян, че „хванат за топките, Коритаров не направи две неща", „хванатият" се защити: „Моите топки са железни и високоволтови. Който ги хване или се докосне до тях, може да умре."
Коритаров бе уволнен от Нова тв в петък. Тогава стана ясно, че шефът на „Лукойл" Валентин Златев се е оплакал на ръководството на медията, че журналистът го изнудва. „Не отричам, че съм ходил много пъти при Златев", каза Коритаров . И добави: „Но твърдението, че има рекет и че става дума за тази огромна сума (б. р. - 3 млн. лева), написана във вестник, за който впрочем се твърди, че притежавате акции, г-н Кеворкян, в. „Уикенд", това твърдение беше опровергано от Дияна Дамянова (б. р. - пиар на „Аунойл")". „Сега ти съобщавам,
че срещу тебе ще заведа дело за клевета...И ще го спечеля." Кеворкян призова Коритаров, ако има кураж, да съди Златев. Дори му обеща да поеме разноските, защото уволненият бил един наивник, тръгнал да рекетира един от олигарсите у нас, възползвайки се от близостта си с Бойко Борисов. Коритаров отговори, че не му се занимава с българския съд. А накрая се извини на Кеворкян. Той обаче не прие извинението.
***
Текст под снимка
Независимите депутати ЯнеЯнев и Димитър Аба-джиев гостуваха повече от час на главния прокурор Борис Велчев.
сряда, 26 ноември 2008 04:00:23

Няма коментари: