сряда, 26 ноември 2008 г.

Вълна от промоции и намаления въпреки финансовата криза

Класа - 22 стр.
Вълна от промоции и намаления въпреки финансовата криза



Има едно сигурно нещо 8 условията на финансова криза и то е, че независимо от нея Коледата е вече на прага. Хората не спират да купуват подаръци за най-близките си, а магазините се надпреварват в лова за клиенти чрез намаления и всякакви промоции.
Във веригите за бяла и черна техника масово се предлагат пакетни цени за различни продукти. Проучване на "Класа" показа, че в "Техномаркет" може да си купите плазмен телевизор 6 пакет с игрова конзола Pkystation или със система за домашно кино. За самостоятелния Playstation пък има подарък игра. Ако си купите някои от цифровите фотоапарати, ще получите подарък карта с памет от 1 или 2 Gb и наръчник за по-добро снимане. За покупка на авто CD плейърите има бонус и колони за колата. За модерните напоследък GPS навигатори "Техномаркет" подарява специална карта с памет от 2 Gb.
За бялата техника също са предвидени съблазнителни предложения. Хладилниците Electrolux, освен че са с голяма съвместимост и обем на камерите, имат и допълнителен подарък - микровълнова фурна. Пакетите от фурна и плот за вграждане са на специални коледни цени, повечето перални са с промоционален пакет прах за пране.
Намаление има и на традиционно търсените стоки през зимния период като климатици, различни печки и радиатори. Сега е моментът и на по-ниски цени на луксозните стоки, защото по празниците обикновените потребители са по-склонни да похарчат някой друг лев, за да зарадват близките си.
От търговска верига "Зора" предлагат ексклузивно предложение от девет уреда на цена от 999 лв. Комплектът включва кафеварка, тостер, ютия, хладилник, телевизор, прахосмукачка, пералня, готварска печка и микровълнова фурна. Промоцията е в сила до 12 декември, като количествата не са ограничени, а и може да се използват кредити и лизингови схеми. От "Зора" готвят и още предложения за коледните празници, като предлагат пакетни цени на уредите за вграждане. В комплект към избрания хладилник върви микровълнова фурна, към пералнята - прахосмукачка, към готварската печка - абсорбатор, към видеокамерата - DVD дискове и фотоапарат с калъфче. Промоциите са за определени продукти и важат само до средата на декември.
От "Технополис" в момента са в процес на подготвяне на коледните промоции, но обещават много специални цени за празника. Подготвят предложения като 40-инчов телевизор SONY c подарък домашно кино SONY, както и 37-ин-чов телевизор PHILIPS c подарък DVD рекордер. Иначе може да си купите комплект 40-инчов и 20-инчов телевизор SONY за 2599 лв. Друга оферта е пералнята CANDY, с енергиен клас А+, 6 кг капацитет на пране и голяма, удобна врата за 589 лв. Тези предложения важат до 28 ноември, когато ще влезе в сила новата промоция.
Най-щедри са автокомпаниите Автомобилните компании също се надпреварват по намаления и по-ниски оферти. Най-щедри са от Toyota c ценово предимство от 7700 лв., като за тези пари можете да си закупите екстри в зависимост от модела. Предложението е за моделите Avensis, като за всички останали също има промоционални цени.
От Ford предлагат за Коледа отстъпка от 5800 лв. за модела си Fusion, като возилото върви с климатик, две въздушни възглавници, алуминиеви джанти, централно заключване, paguo/CD, предни ел. стъкла, ABS и още екстри. Ford Fiesta също е намалена за празниците, като срещу 18 990 лв. получавате климатик, ABS, алуминиеви джанти, централно заключване, предни ел. стъкла, радио със CD и още други приложения. Ако изберете Ford Connect, ще получите ваучери за гориво на стойност 1000 лв. като подарък, но офертата е само до края на месеца. От Volkswagen предлагат ценово предимство от 4038 лв. за пето поколение Golf, което включва климатроник, радио CD МРЗ-плейър с 4 тонколони, предни и задни ел. стъкла, централно заключване с дистанционно управление, регулируем волан, сервоупра-вление, фарове за мъгла, въздушни възглавници за сумата от 28 651 лв. с ДЦС. За модела Polo има включена отстъпка от 2000 лв. За всяка закупена Jetta пък получавате като подарък комплект зимни гуми и лети джанти. Dacia имат специална оферта за Logan Sedan c 2500 лв. отстъпка, като срещу 14 470 лв. получавате и допълнително оборудване, а предложението е до изчерпване на количествата.
И финансовите институции вече раздават коледните си предложения. Пощенска банка и Уестърн Юниън стартират промоция под мотото "Пожелай си звездна Коледа". От 25 ноември до Коледа всеки, който получи или изпрати пари с Уестърн Юниън в клоновете и подагентите на Пощенска банка, има възможност да спечели един от 10-те хиляди моментни подаръци и да участва в томбола за система за домашно кино, цифрови фотоапарати и мобилни телефони. Паралелно с промоцията стартира съвместна игра 8 ра-диоефира.
Всички банки започнаха да предлагат депозити с по-високи лихви. От днес стартира и Супер авансовият депозит на МКБ Юнион-банк. Той ще е със срок от 12 месеца и лихви от 7,5 % в лева и 5,5 % в евро. Като бонус към него получавате и дебитна карта, както и възможност да теглите лихвата всеки месец. От СИБанк предлагат шестмесечен депозит с прогресивно нарастващи лихви, достигащи до 9,5 % в лева и 7,5 % в евро, като минималните суми са 1000 лв. и 500 евро. "СИ Мажор -Високо по лихвената стълбица" е новата промоционална депозитна кампания на СИБанк. Шестмесечният депозит е с прогресивно нарастващи годишни лихвени проценти, достигащи 9,5% в лева и 7,5% в евро. Минималните суми на депозитите са съответно 1000 лв. или 500 евро. От 17 ноември банката увеличи лихвите по "Ев-родепозит", който е един от най-търсените продукти на трезора.
От Райфайзенбанк пуснаха промоционален седемгодишен кредит от 3 хил. еВро. Всеки месец вноската е 49,99 евро, а годишният лихвен процент е 10,12. Всички клиенти, одобрени за кредита, получават и кредитна карта РайКАРТ или Visa Classic c предварително одобрен лимит и без такса за първата година.
Месото поевтинява, трюфелите –поскъпват Магазините за хранителни стоки вече започват да предлагат намалени стоки. На изложението "Месомания" в Интер Експо център миналата седмица председателят на асоциацията на месопреработвателите в България Костадин Чорбаджийски изказа опасенията си, че месото може да поевтинее за празниците с близо 10%. В големите хипермаркети освен намаление на хранителните продукти има и промоции на детски играчки, дрехи и стоки за дома.
Големите вериги имат и практиката да предлагат промоции, свързани със събирането на специални бонус точки, които се трупат заедно със сметката. В "Пи-кадили" например за всеки 5 лв. от касовата ви бележка получавате точка и като натрупате определен брой, може да ги размените срещу стоки. Подобна промоция започва и "Билла", като при нея можете да закупите комплекти от прибори за хранене срещу събрани бонус точки и доплащане. В този хипермаркет за всеки 10 лв. получавате по една точка, а срокът на промоцията е до 19 февруари. За сметка на масобите хранителни продукти трюфелите и черният хайвер не само задържат цени, но дори поскъпват с наближаването на Коледа, показа проверката на "Класа".
сряда, 26 ноември 2008 04:09:59

Няма коментари: