сряда, 26 ноември 2008 г.

Никола Саркози забрани телевизионните реклами

Монитор - 36 стр.
Никола Саркози забрани телевизионните реклами



Париж, Мария Матеева, кореспондент на “Монитор”, ФРАНЦИЯ
Саркози си навлече гнева на медийната гилдия във Франция.
Забрана за излъчване на реклами по френските държавни телевизии от групата на медийния гигант "Франс телевизион" предвижда проектореформа на президента Никола Саркози. Санкцията засяга общо пет канала - Франс 2, Франс 3, Франс 4, Франс 5 и Франс 0.
Спирането на рекламите трябва да стане на два етапа - от 9 януари догодина във времето след 20 ч. вечерта и през цялото денонощие от началото на 2011 г.
Освен това поправките на Саркози предвиждат сливане на 5-те телевизии в едно единствено предприятие. Директорът му пък ще се назначава лично от него.
От спирането на рекламите държавните канали ще губят по 450 млн. евро годишно, които трябва да се компенсират от облагането на рекламата по частните телевизии.
Задаващото се секване на приходите буквално разяри френската журналистическа гилдия. Близо 10 000 нейни представители протестираха пред оградите на парламента по време на вчерашното обсъждане на реформата от депутатите. Медийната гилдия обяви 24-часова стачка, която наложи промени и в програмите на телевизиите.
сряда, 26 ноември 2008 03:57:22

Няма коментари: