сряда, 15 юли 2009 г.

Руснаци искат още 1.5% от Facebook

Money.bg - По света
Руснаци искат още 1.5% от Facebook



Инвестиционната компания Digital Sky Technologies (DST), притежаваща 2% от привилегированите акции на най-голямата социална мрежа в света Facebook, е готова да вложи 100 милиона долара в 1.5% от нейните обикновени акции, пише вестник Ведомости, цитиран от БГНЕС. DST е изпратила до акционерите на Facebook, включително служителите, оферта за покупката на обикновени акции на стойност до 100 милиона долара, разкри пред изданието източник, близък до една от страните в сделката.
Съсобственикът на DST Юрий Милнер е потвърдил пред "Ведомости", че е направена оферта и ако компанията изкупи акции за цялата сума от 100 милиона долара ще притежава около 1,5% от обикновените акции на Facebook. Отчитайки по-рано придобитите акции, DST ще притежава около 3.5% от мрежата. За наличието на оферта е потвърдил пред вестника и представителят на Facebook Бренди Баркър.
Money.bg припомня, че през октомври 2007 г. Microsoft закупи 1.6% от Facebook за 240 млн. долара, като по този начин оцени компанията на 15 млрд. долара. Наскоро стана ясно, че компанията има и намерение да направи първично публично предлагане на борсата.
"Цената предложена от DST е доста по-висока от тази, която се е обсъждала миналата есен. Това потвърждава факта, че Facebook продължава да расте, но окончателното решение дали да продава акциите си или не на DST всеки трябва да вземе самостоятелно", се казва в изявление на основателя на Facebook Марк Цукерберг.

Няма коментари: