четвъртък, 27 ноември 2008 г.

Уляна Пръмова, генерален директор на БНТ: На екрана на БНТ не може да стоят хора с досиета

Монитор - 5 стр.
Уляна Пръмова, генерален директор на БНТ: На екрана на БНТ не може да стоят хора с досиета- Г-жо Пръмова, как ще коментирате списъка с агентите в БНТ?
- В момента го чета. Ако обърнете внимание, ще видите, че само един човек от този списък заема ръководна длъжност в БНТ и е на екран в момента. Става дума за Атанас Свиленов. Ще видите също, че голяма част от хората в тези списъци вече не работят в телевизията.
- Как ще процедирате с хората, които са донасяли и в момента работят в телевизия?
- Списъкът ще бъде разгледан и обсъден от журналистическите дружества в БНТ. Ще взема мнение от колегите и тогава ще излезем с решение. Още повече, че се чака още един списък - този на журналистите в БНТ, сътрудничили на Държавна сигурност.
Смятам, че една обществена медия не трябва да държи на ръководни длъжности и на екран хора, което са имали подобна обвързаност. Защото те по един или друг начин влияят на общественото мнение и винаги ще има съмнение за манипулация.
- Останахте ли изненадана от имената на някои от агентите?
- Въпросът не е дали съм изненадана, или не. А дали всички са публикувани в този списък? Но нека да видим и другите имена и тогава ще говорим отново.
четвъртък, 27 ноември 2008 06:18:35

Няма коментари: