четвъртък, 16 април 2009 г.

Слави връща позиции в bTV

Монитор - 18 стр.
Слави връща позиции в bTV

Надежда ПОПОВА

Зрителският интерес постави "Бягство към победата" над "Хипнотизаторът" и
Дългоочакваният втори сезон на "Ясновидци" пада от праймтайма на bTV в четвъртък за сметка на "Бягство към победата". Зрителският интерес към новото риалити на Слави Трифонов провокира размествания сред топпродукциите в програмната схема на медията.
Началото ще бъде поставено тази вечер от 20 ч. с ексклузивно живо студио. Екстрасенсите на Маги Халваджиян ще изместят съботния филм в 20 ч., а от 21 ч. ще гледаме и "Хипнотизаторът". Причината - състезаващите се за време авантюристи на Дългия ще окупират и минутите на новия проект на Иван и Андрей в края на работната седмица. Утре вечер от 22,30 ч. актуалните задачи от играта ще бъдат затвърдени и в "Шоуто на Слави".
Първоначално планираният риалити епизод на Music Idol 3 от 21,30 ч. довечера ще бъде изместен от "Аламинут", а на гърба на "Бягство към победата" утре по традиция ще се заложи на "Комиците".
Високите рейтинги на играта, в която двойки изпълняват конкретни мисии в различни точки на страната с крайна цел екзотична двуседмична почивка, ще бетонират промените в програмата за неограничен период от време. Фактът, че "Ясновидци 2" не се радва на феноменалния успех на предшественика си също улеснява решението на шефовете на медията. Под въпрос е и съдбата на "Хипнотизаторът", чието съдържание показа, че е по-скоро удачен пълнеж в минутите след 22 ч. през уикенда.
С настоящата рокада в праймтайма "Седем осми" излиза на гребена на продуцентската вълна за пръв път през последните няколко години - период, в който приближените му Евтим Милошев и Любо Нейков създадоха "Дрийм тийм" ("Сървайвър", "Комиците", "Операция слава", "Урок по родолюбие"), а Иван и Андрей успяха да му отнемат реализацията на Music Idol.
***
ОРИГИНАЛЪТ
The Amazing Race е американско шоу, в което няколко отбора (11 или 12 двойки) се състезават помежду си, пътувайки по цял свят. Те трябва да устоят физически и психически на различните изпитания по време на играта. Всеки отбор се състои от двама души, свързани по някакъв начин - съпрузи, приятели, роднини. В играта има няколко отделни етапа (11-13). В началото на всеки един участниците получават пликове с указания за мястото, до което трябва да се придвижат възможно най-бързо. Дава им се и определена сума пари, с която да си купят всичко необходимо по време на етапа, с изключение на самолетните билети, които се плащат със специални кредитни карти. След като стигнат до мястото, научават новото указание. Отборите изпълняват и различни задачи или обичаи в зависимост от държавата, в която се намират.
Обикновено последният отбор във всеки етап отпада от състезанието. Този, пристигнал най-бързо в края на последния етап, печели голяма сума пари.

Няма коментари: