четвъртък, 16 април 2009 г.

Предлагат Skype на борсата

Bgnewsroom.com - България
Предлагат Skype на борсатаАмериканската компания за онлайн търговия eBay ще отдели филиала си за интернет телефония Skype, който се различава от останалия бизнес на групировката и ще го изложи за първоначално публично предлагане на борсата през 2010 г., според съобщение на гиганта, цитирано от Франс прес.
eBay съобщава за намеренията си това да се случи през първото полугодие на следващата година, но уточнява, че операцията ще зависи от пазарните условия. Skype, пионер в телефонията в Интернет, придобит за 3.1 милиарда долара от eBay през 2005 г. "е един забележителен актив, със солидни основи и динамично разрастване" коментира основателят на компанията-собственик Джон Донахо.
Според него решението ще осигури на Skype необходимите ресурси за продължаващо разрастване и конкурентност на гласовата Интернет телефония и видеообмен. Това, смята ръководителят на гиганта, би позволило на компанията да се концентрира върху двете си основни дейности - сайтът за продажби eBay и системата за онлайн заплащане PayPal.

Няма коментари: