събота, 28 март 2009 г.

8% от международните разговори са през Skype

Insurance.bg - Компании
8% от международните разговори са през Skype

Услугата е трън в очите на телефонните компании

Осем процента от всички международни разговори минават през Skype, според резултатите от изследване на TeleGeography за миналата година.
Ръстът в използването на интернет базираната услуга е 41%, спрямо 2007-а, твърди проучването. За пет години Skype се е наложил като един от най-големите доставчици на телефонна връзка в света.
Skype е собственост на интернет компанията eBay и трън в очите на телефонните оператори, които печелят от скъпи цени за международни разговори – много по-скъпи, отколкото услугите на Skype.
Една от най-популярните услуги, Skype Out, позволява на потребителите да звънят през Skype на стационарни телефони. Именно тук Skype подбива много сериозно пазара на телефонните оператори, съобщи TechNews.
През миналата година платената услуга Skype Out е генерирала 8,4 милиарда минути разговори, което е една четвърт от всички международни позвънявания през Skype.
Наскоро компанията обяви антикризисна оферта за бизнеса. Това е новата услуга Skype for SIP, която позволява на компаниите да ползват офис телефонните централи, вместо компютъра, за да разговорят през Skype.

Няма коментари: