понеделник, 9 юни 2008 г.

Раздадоха 17 златни чадъра

24 Часа - 34 стр.
Раздадоха 17 златни чадъра

Паола ХЮСЕИН

Димитри Иванов единодушно бе избран от 14-ия медиен фестивал за човека с най-голям принос към медиите у нас. За изключителния си професионализъм, с който правеше новините във "Всяка неделя", за задълбочените си анализи той получи най-авторитетната награда на фестивала - "Златен чадър" за цялата си професионална кариера.
Това бе кулминацията на галацеремонията в събота вечер в Албена, където бяха наградени най-добрите сред най-добрите в 6-те фестивала, обединени в "Медиямикс". Основен спонсор бе медийната група ВАЦ, издател на вестниците "24 часа" и "Труд".
За първи път награда за цялостен принос към медиите бе присъдена и на чужденец. С нея бе отличен австрийският режисьор Робърт Дорнхелм. Той има десетки филми, много от тях правени за телевизия. С негов филм бе открит и тазгодишният фестивал в Кан.
Гран при в категория "Новини и документални филми" е за "Отечествен фронт" по Нова тв. Златният чадър в категория забавни тв програми е за "Такъв е животът" по Би Ти Ви.
Гран при от фестивала за радио е за "Дарик". Австрийската рекламна агенция LoweGGK взема голямата награда за креативни решения. В печата статуетката е за списание Intelligent Lafe на "Мак медия".
"Честито и наздраве" - с тези думи медийният експерт Георги Лозанов връчи наградата за "Млад журналист" на Марина Станева от сп. "Тема". Призът се дава от "Тюламор Дю".

понеделник, 9 юни 2008 05:39:54

Няма коментари: