неделя, 8 юни 2008 г.

Променят закона за медиите до месец

Труд - 5 стр.
Променят закона за медиите до месецЦифровизацията на медиите у нас ще стартира при недостиг на средства и на време. Това обясни вчера шефът на медийната комисия в парламента Иво Атанасов на конгрес в Албена.
Той припомни, че срокът за преминаване към дигитално излъчване на радиата и телевизиите е 1 януари 2012 г. „Във Финландия, например, този процес е отнел 7 г., а ние имаме само 3 г. и половина", уточни депутатът. До края на месеца се очаква правителството да внесе в парламента промени в Закона за радио и телевизия, свързани с цифровизацията. Според Атанасов този процес щял да стане насилствен, защото телевизиите нямали интерес да се цифровизират. Причината била, че това щяло да стане първо в София, а после и в другите градове и така щели да загубят от досегашното
си покритие на аудиторията. Ефирните медии ще се сблъскат и с конкуренцията на кабелните канали, защото хората ще предпочетат да гледат тях, вместо да си купят декодиращо устройство за 80 лв., за да приемат цифрова телевизия, смята депутатът.
неделя, 8 юни 2008 05:40:21

Няма коментари: