неделя, 14 декември 2008 г.

Петьо Блъсков ще прави безплатен вестник

Frognews.bg - Новини
Петьо Блъсков ще прави безплатен вестник
Създателят на "24 часа", "168 часа" и "Монитор" е готов за състезание в най-новото поле на българската журналистика - безплатните вестници. Журналистическият състав най-вероятно е този от Deltanews, сайтът, който Блъсков създаде миналото лято. Създателят на вестниците "24 часа", "168 часа" и "Монитор" Петьо Блъсков даде сигнал чрез обява в седмичника "Капитал", че е готов да влезе в състезанието между безплатните вестници - най-новото поле за изява на българската журналистика.
След продажбата на вестниците "Монитор", "Телеграф" и "Политика" миналото лято Блъсков бе изкушен от другата модерна форма в медийния бизнес - на интернет изданията, като създаде сайта Deltanews.bg, а успоредно пое грижата и за изданието на Съюза на българските журналисти "Поглед". Предизвикателството на безплатните вестници обаче явно е твърде голямо за човек, смятан за капацитет именно в словото, изложено върху хартия.
На този пазар в момента са двата столични ежедневника - "19 минути" на "Бал медия" и "Градски вестник" на "Икономедия", един районен в ж.к. "Люлин", както и вестникът за обяви "Седмична поща", който е с по-дълга периодика.
Според офертата на Петьо Блъсков възможностите на събрания от него екип са да прави вестник с национално разпространение, т.е. да излезе крачка напред. От изказванията му пред медиите личи, че разполага и с необходимата логистика. Журналистическият състав най-вероятно е този от Deltanews.
Параметрите на новото безплатно издание ще зависят изцяло от възможностите и амбициите на инвеститорите, дава да се разбере авторът на проекта.

Няма коментари: