петък, 16 януари 2009 г.

Медиите говорят за пари и корупция, сочи проучване

Земя - 3 стр.
Медиите говорят за пари и корупция, сочи проучванеНай-често използваните думи в българските медии са пари, криза и корупция, сочи проучване на фондация „Медийна демокрация". Изследването ще приключи след края на парламентарните избори, а целта му е да анализира медийната предизборна битка и посланията на партиите.
Кметът на София Бойко Борисов заема второ място по присъствие във всяка една от националните медии. Първите три места с него си делят премиерът Сергей Станишев и президентът Георги Първанов.
Проучването е изследвало кои са най-често употребяваните думи на кмета и премиера в пресата. Любопитен факт е, че столичният градоначалник най-често е казвал името на премиера Станишев. Министър-председателят пък е използвал най-много думата България.
Засега анализът сочи, че сблъсъкът на предстоящите избори ще бъде между гражданите и политиците, а не между конкурентите за властта, коментира доцент Георги Лозанов. Той припомни, че България заема 59-а позиция по свобода на словото според проучване на „Репортери без граници"

Няма коментари: