понеделник, 12 януари 2009 г.

Уважавана бизнес дама вероятно ще застане начело на Yahoo

Пари - 10 стр.
Уважавана бизнес дама вероятно ще застане начело на YahooБившата шефка на Autodesk има най-големи шансове да поеме контрола над гиганта
Интернет компанията Yahoo е съвсем близо до избора на нов изпълнителен директор. Най-вероятно овакантеният от Джери Янг пост ще заеме Карол Барц - бивш шеф на Autodesk.
Назначението ще бъде обявено през следващата седмица. Конкуренция на дамата е сегашният президент на Yahoo Сю Декер според вътрешни източници. Той е и кандидатът на Microsoft, макар и сделката между двете компании да се провали. Евентуално назначение на Декер вещае незабавно подновяване на преговорите с Microsoft.
Ако бъде избран външен мениджър, на него ще му е необходимо известно време, за да се запознае с различните аспекти от бизнеса на Yahoo и едва след това би започнал преговори за частична продажба. Сред спряганите външни кандидати за поемане контрола на Yahoo и бившият шеф на Vodafone Арун Сарин, но той вече обяви, че няма и нтерес към висшия пост в интернет компанията. Yahoo търси нов CEO от края на ноември миналата година, когато стана ясно, че Джери Янг, един от основателите на компанията, се оттегля от шефското място. Мнозина анализатори смятат, че оставката на Янг е продиктувана от провалените преговори за поглъщане на Yahoo от Microsoft.

Няма коментари: