събота, 4 април 2009 г.

Google във вероятни преговори за придобиване на Twitter

Инвестор - Свят
Google във вероятни преговори за придобиване на Twitter



Google вероятно е в късен етап на прегoвoри за придобиване на сайтa за микроблогове Twitter, пише журналистът Майкъл Арингтън от TechCrunch, позовавайки се на информация от двама души, които твърдят, че са запознати с преговорите.
Според статията на Арингтън Google ще плати с кеш или с акции или с комбинация от двете.
Според експерти от индустрията Арингтън има смесена слава по отношение правдивостта на новините му, но бил първият отразил слуховете, че Google ще купи YouTube в края на 2006 г.
Говорител на Google е заявил пред репортер на Ройтерс, че компанията няма да коментира слухове или спекулации. От Twitter не са били намерени за коментар.
Преди няколко месеца Twitter отклони оферта за придобиване за 500 млн. евро под формата на акции от социалната мрежа Facebook. Според съобщението на компанията главната причина, поради която офертата е пропаднала, е високата цена
Базираната в Сан Франциско, Калифорния, Twitter се радва на все по-голяма популярност от създаването си преди три години, въпреки че компанията все още не е била на печалба.
През март съоснователят на сайта за микроблогове Биз Стоун заяви, че компанията е ентусиазирана да си партнира с други компании, в това число Google, но не обмисля сливане или придобиване.

Няма коментари: