вторник, 23 юни 2009 г.

Новият iPhone влезе в продажба

Сега - 15 стр.
Новият iPhone влезе в продажба



Apple пуснаха в продажба следващата версия на придобилия световна популярност мобилен телефон iPhone. Тя се казва iPhone 3G S и това съвсем не е случайно, защото в общ план новият модел е нещо като подобрена версия на стария, без някакви революционни промени.
Една от най-забележителните новости е по отношение на вградената камера. Тя вече е 3-мегапикселова, с автофокус и фокус с посочване. Последното значи, че потребителят може да докосне избрана част от кадъра, за да насочи фокуса точно там. Новата камера има и възможност за заснемане на видеоклип във VGA резолюция с 30 кадъра в секунда. Ползващият устройството може да реже от вече заснетото видео в самия телефон, след което да го качи във YouTube. Снимките и видеоклиповете вече могат да се пращат на приятели и през MMS. Всички тези функционалности отдавна са налични в модели на други водещи производители и по-скоро могат да се причислят в графата "догонване на конкуренцията".
В същия параграф ще запишем и гласовото набиране, но в допълнение към него има още една интересна функция. При просвирване на музика, ако "попитате" телефона какво свири в момента, би трябвало той да ви прочете името на песента в слушалките. Гласовите команди засега поддържат над 15 езика.
Цифровият компас пък е нововъведение, от което може би ще се възползват приложенията за навигация от следващо поколение, за които упорито се говори. Засега той се интегрира в Google Maps менюто на iPhone, като автоматично завърта картата в посоката, в която вие гледате. Компасът се ползва също и самостоятелно.
3G S е и доста по-производителен. Apple твърдят, че абсолютно всяка функция се изпълнява поне 2 пъти по-бързо в сравнение с варианта 3G, като в официалното съобщение се поставя специален акцент върху визуализацията на 3-мерни графики за мобилни игри, както и работата с електронната поща. Също така подобрение е постигнато и по отношение на консумацията на енергия. Макар в режим на изчакване очакваното време за работа да е същото (около 300 часа), новият модел изглежда изхабява по-разумно енергията при използване на Wi-Fi модула си, както и при просвирване на аудио и видеофайлове, където се постига удължаване на възможната работа с между 25 и 50%.
iPhone 3G S ще се предлага с бял или черен корпус, във версии с 16 и 32 гигабайта вградена памет.

Няма коментари: