вторник, 12 август 2008 г.

40% от потребителите четат новините в мрежата

Пари - 27 стр.
40% от потребителите четат новините в мрежата

Христиана ДИМИТРОВА

Мрежата привлича все повече потребители и им предлага непрекъснато нарастване на качеството на услугите
Сърфирането в интернет отдавна не е нещо изключително за съвременния работещ човек. Днес трудно може да се говори дали мрежата се използва повече за удоволствие или по работа. Факт е, че почти винаги там можем да открием необходима информация от най-различни сфери. Освен в помощ на работния процес развлекателната функция на глобалната среда далеч не е за пренебрегване. Всеки ден милиони хора от различни точки на света се радват на достъп до музикални и видеофайлове. Но какво най-често е интересно за потребителите?
Статистика
Електронната поща, търсачките и четенето на новините са най-популярни занимания на интернет потребителите, сочи проучване на организацията Pew Internet. 60% от тях проверяват ежедневно своите имейли, а вече половината от сърфиращите се обръщат редовно и към търсачките. Близо 40% от потребителите четат ежедневно новините в интернет, 30% се информират в мрежата за времето, а 28% търсят развлекателните страници. Изненадващо може би, но социалните мрежи ангажират ежедневно едва 13% от интернет аудиторията. Популярността на услугите за търсене на Google, Yahoo, MSN и други подобни е нараснала с 69% в сравнение с 2002 г. Това се дължи отчасти на проникването на широколентовия достъп и подобряване на качеството на търсене, обяснява Pew Internet. Според проучването се е увеличила и грамотността
на сърфиращите в глобалната мрежа.
Ново
Следващо поколение браузър с отворен код подготвя разработчикът Mozilla. Aurora е проектиран съвместно с дизайнерското студио Adaptive Path и отговаря на желанията на потребителите. Aurora прилага принципно нов способ за работа с данни. Информации от рода на прогноза за времето и борсови индекси се представят като автономни обекти в отделни десктопи или прозорци на браузъра. В многопотребителски режим за обмена на данни е достатъчно пряко от браузъра да се премести необходимият документ от един виртуален десктоп в друг. Този проект е смела еволюция в развитието на web технологиите. Тъй като идеята е все още в начална фаза, компанията продължава да приема идеи от потребителите, които да заложи в новия си продукт.
***
Текст под снимка
Електронната поща, търсачките и четенето на новините са най-популярни занимания на интернет потребителите

вторник, 12 август 2008 04:29:00

Няма коментари: