сряда, 13 август 2008 г.

Google предлага алтернативен Wi-Fi достъп

Insurance.bg - Новини
Google предлага алтернативен Wi-Fi достъпРешението на интернет компанията ще заеме неизползвана ниша в честотния спектър
Интернет гигантът Google предприе партньорска инициатива, която предвижда да осигури високоскоростен безжичен интернет до всяко домакинство на конкурента цена.
Компанията се опитва да промотира от пет месеца своя метод за интернет достъп. Схемата предвижда на интернет провайдерите да бъде разрешено да използват пространството между честотите, които вече са заети от доставчиците на телевизия и сателитна връзка.
В САЩ обикновено се използват едва 5% от най-ценните ресурси, посочва компанията в план, представен на Федералната комисия по комуникации (FCC). Google иска да уплътни неоползотворения в момента безжичен ресурс, по един ефективен начин.
FCC провежда в момента тестове със собствено оборудване, за да определи дали използването на незаетото пространство няма да попречи на останалите честотни сегменти, информира TechNews. От Вашингтонския съвет по медии и комуникации поочват, че технологията на Google е 100% сигурна.
12.08.2008

сряда, 13 август 2008 00:01:00

Няма коментари: