понеделник, 27 октомври 2008 г.

New York Times Company отчете 51% cnag на приходите

Класа - 11 стр.
New York Times Company отчете 51% cnag на приходите



Спад в постъпленията за третото тримесечие на 2008 г. в размер на 51,4% отчете New York Times Co., писа вестник "Ню Йорк таймс". От компанията съобщиха, че планират да намалят дивидентите си и да отпишат част от активите си в New England Media Group на стойност $150 милиона.
След излизането на доклада на компанията в края на миналата седмица рейтин-говата агенция Standart & Poor намали корпоративния
кредитен рейтинг на New York Times Company. От друга рейтингова агенция -Moody's Investors Service, съобщиха, че планират същото. Приходът от реклама в печатните издания, които представляват по-голямата част от постъпленията на компанията, са намалели с 18,3% за същия период. Тогава слабата икономика и дългосрочното преориентиране на рекламодатели от вестниците създадоха най-лошия период за индустрията от Голямата депресия насам.
Онлайн приходите на компанията са се повишили с 2,5% за вестниците й, сред които са "Ню Йорк таймс", "Бостън глоуб", "Интерне-шънъл хералд трибюн" и 17 по-малки издания. Другите интернет бизнес звена, като порталът About.com, са увеличили постъпленията си с 16,1%, въпреки икономическия спад. Приходите от онлайн реклама са с 10,2% повече през третото тримесечие, а постъпленията от тираж са се покачили с 1% заради по-високите цени на абонамента и ръчната продажба.
Компанията отчете спад в текущи операции от $2,1 млн, или 1 цент на дял, в контраст със същия период миналата година, когато отбеляза печалба от $14,1 млн. или 10 цента на дял. За настоящата загуба допринасят необичайно Високите данъчни разходи, които възлизат на $12,8 млн. За сравнение данъците на компанията за същото тримесечие през 2007 г. са били на стойност $9 млн.
Ники Кънчев танцува валс със Стефка Костадиновам Ники Кънчев ще танцува валс с председателя на БОК Стефка Костадинова тази вечер в шоуто Dancing Stars no bTV, съобщиха от телевизията. Двамата ще подкрепят ЦСКА в танцувален "Дуел на честта" с Андрей Арнаудов от "Сблъсък", почитател на "Левски". Кънчев и Костадинова репетирали усилено повече от седмица, като Костадинова се включвала успешно и в хореографията на валса. В подкрепа на танцовата двойка в студиото на Dancing Stars ще присъстват олимпийските шампиони Румяна Нейкова, Станка Златева и Мария Грозева и актрисата Марта Вачкова. От "синята" страна на "дуела" в залата ще бъдат Андрей Арнаудов и Георги Иванов-Гонзо. Освен валса на "червените", тази вечер зрителите ще видят и представянията на останалите в битката на дансинга. Те ще се изявят в ритъма на мамбото, обявиха от bTV

понеделник, 27 октомври 2008 02:59:25

Няма коментари: