вторник, 20 януари 2009 г.

Дарик” се качва на хеликоптер

Стандарт - 24 стр.
Дарик” се качва на хеликоптер

1 млн. долара инвестира медията в летящите новини

Дарик радио литва в небето от пролетта. Медията купува два хеликоптера, единият от които е с най-модерно оборудване за предаване картина и звук в реално време, похвали се шефът на медията Радосвет Радев. Проектът Darik sky е струвал на станцията общо 1 милион долара.
Единият американски вертолет - Robinson R44 Newscopter, e специално пригоден за медийно отразяване на горещи събития. С такъв работят едни от най-големите телевизионни станции в САЩ и Австралия. В Европа има само две такива машини, поясни пред "Стандарт" Радев.
Нюзкоптерът позволява излъчване на живо в HD формат и може да развива скорост до 200 км в час. Дарик смята да предава звук и да качва картина на сайта си, а освен това ще отдава под наем хеликоптера на родните телевизии, които все още не са се сдобили с подобни возила. Вече има няколко тв канала, които са проявили интерес към офертата на радиото. Другото небесно возило е стандартно и ще предлага и чартърни полети от всяка точка на България, както и специални услуги като бизнес пътувания, заснемане на рекламни клипове и спортни състезания.
Подаръкът, който медията си направи, е в чест на шестнайсетия рожден ден на радиото. Както всяка година, на 21 януари медията ще "даде ефира си под наем", като покани за водещи известни личности - политици, актьори и дори фолк звезди. Военният министър Николай Цонев например ще прави предаване "Рейнджъри", образователният Даниел Вълчев ще води заедно със съфамилника си Кирил от "Дарик" "Вълчев и Вълчев шоу". Адвокатите на Малкия Марген, Вальо Топлото, Злати Баретата ще хванат микрофона в предаването "Адвокатите на дявола". Христо Сираков, известен още като Ицо Стоте манекенки, ще се изповядва в "Моята първа любов". Като радиозвезди ще се изявят още Миглена Тачева, Милен Керемидчиев, Лили Иванова, Любен Дилов-син. В рубриката "Ретро чалга" ще чуем Сашка Васева, Валентин Валдес и Радо Шишарката. Вечерта радиофиестата ще завършат Ивайло Крайчовски и Иван Лечев.
Главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова, шефовете на "Труд", "24 часа", както и на водещите електронни медии, пък ще четат новините на всеки час.

Няма коментари: