сряда, 16 юли 2008 г.

Ha Time Square издигаш най-високата външна реклама в света

Класа - 11 стр.
Ha Time Square издигаш най-високата външна реклама в света



Най-високата дигитална външна реклама в света предстои да бъде завършена скоро, пише Advertising Age. Тя ще бъде разположена върху 25-етажна сграда на Time Square в Ню Йорк и ше се издига на височина от 103, 632 метра. Рекламата ше има аудитория от над 1,6 млн. души всеки ден - толкова са пешеходците, които преминават през площада ежедневно. Съоръжението ще бъде поставено на сградата One Time Square, която всяка година в навечерието на новогодишните празненства, привлича милиони посетители.
Инсталирането на мащабната реклама се прави по поръчка на фармацевтичната компания Walgre-ens и ще приключи до есента. Тя ще се състои от 23 синхронизирани дигитални екрана. С тях рекламата ще надмине конкурентната платформа на компанията Thomson-Reuters, която има само 11.
"Рекордно голямата реклама ще промени мащабите на рекламирането на Time Square. В момента никоя друга сграда на площада не е толкова огромна и динамична", обяснява Артър Гилмор, изпълнителен директор на The Gil-more Group, дизайнерска
фирма - изпълнител на проекта. Рекламата в най-горната част на сградата може да бъде забелязана и от по-далечни точки на Ню Йорк, като колкото по-близо се придвижва човек до нея, толкова по-голяма част се открива от посланието. Гилмор пояснява, че конструкцията на рекламната платформа се състои от три нива екрани, разположени върху източната и западната страна на сградата. Първото ниво екрани са разположени в основата на фасадата и са най-внушителни. Те се намират непосредствено до пешеходците, които преминават през площада. Екраните на върха на сградата свързват тези в средната част и най-ниските. Получава се така, че всеки, който гледа One Time Square от западната страна, може да си представи какво има от източната. По този начин се създава впечатление, че цялата сграда, от основата до върха, е обвита в една цяла реклама.
"Всички компании
знаят, че за да привлекат вниманието на потребителите на Time Square, комуникационното им послание трябва да бъде по-внушително от това на конкурентите им и да се забелязва по-лесно. Затова се набляга на по-големите размери и на по-ярките цветове", обяснява Мерик Адриансен, президент на D3 LED, компанията, осигурила софтуера и хардуера на мащабният проект. Той заяви още, че проектът за Walgreens ще създаде едно ново направление в сферата на външната реклама и ще промени изцяло облика на рекламите на Time Square.
***
Текстове под снимки
Така ще изглежда рекламата на One Time Square от различни ъгли.
Дизайнерът Артър Гилмор показва макета на най-високата мултимедийна външна реклама.

сряда, 16 юли 2008 04:42:49

Няма коментари: