сряда, 16 юли 2008 г.

Viacom и YouTube ще прикриват потребителите

News.bg - Технологии
Viacom и YouTube ще прикриват потребителите"Viacom и други тъжители оттеглиха своето искане да могат да виждат данните за действията на потребителите", - гласи съобщението на Google.
"Постигнахме споразумение да анонимизираме данните", предаде IDG.BG.
Тази стъпка е следствие от неотдавнашно съдебно решение YouTube, компания на Google, да подава потребителските имена, IP адресите, историята на действията и др. данни към Viacom, което породи остри спорове относно личната неприкосновеност в Интернет.
Американските медии коментират, че до този момент новото решение е печелившо за всички страни в спора - Viacom изглежда като "отговорният Интернет гражданин".
Google без съмнение печели доверие заради отстояването на Интернет правата, а потребителите на YouTube нямат грижи около личната си неприкосновеност.
Все пак това не е краят на тази история, казват някои издания.
Миналият уикенд се разнесе мълва, че Google е отказала да подава на Viacom информация за това какви видеоклипове са гледали или качвали служителите на YouTube.
Подобна информация, според добре запознати източници, би могла да помогне на Viacom да докаже, че YouTube се преструва, че не вижда пиратството.
15.07.2008 г.

Няма коментари: