сряда, 3 декември 2008 г.

2be "отвори" електронен магазин

Expert.bg - България
2be "отвори" електронен магазин



Българската веригата за мобилни технологии 2be официално обяви старта на своя най-нов проект - електронен магазин e-2be.bg на пресконференция днес.
Инвестицията в уникалната за българския пазар услуга възлиза на 300 000 лв.
Онлайн магазинът ще осигурява на клиентите бърз достъп до пълната продуктова информация и визуализация на всички налични артикули и възможност за избор на устройство по вид, марка и цвят. Разплащанията се осъществяват през E-Pay или чрез наложен платеж, като сайтът гарантира контрол и сигурност на всички процеси по продажбата - от клика с мишката върху бутона "Купи" до доставката до вратата на клиента. Всички продукти, закупени от е-магазина имат гаранция и следпродажбен сервиз.
Е-магазинът на 2be е напълно функционален онлайн вариант на физически магазин от веригата. Той предлага бърз и удобен канал за продажба на крайните потребители, ползващи интернет като среда за пазаруване - хора, чиито брой, възможности, познания и умения в уеб средата расте непрекъснато (броят на интернет потребителите в България вече надхвърля 2 млн. души). Именно тези нови тенденции провокират решението на веригата да пусне онлайн канал за продажби.
"За нас беше изключително важно да отговорим на новите изисквания на клиентите и да им предложим услуга, която съчетава иновативни, динамични и атрактивни форми на търговия с гарантирани складови наличности и бързина на обслужването", каза Станислава Арнаудова, изпълнителен директор на веригата.
"Това е допълнителен канал за продажба, който пазарът изисква, и той по никакъв начина няма да повлияе върху наличната магазинна мрежа в страната или пък да провокира съкращения", увери Арнаудова.
На журналистически въпрос за отражението на световната криза върху веригата, Арнаудова отбеляза, че страната ни няма как да бъде отмината, като основната линия на влияние за 2be ще е в съкращаване на покупките на изплащане, заради затягането на кредитните условия от банките.
От 2be предвиждат допълнителни реверанси към своите онлайн потребители, като ексклузивни цени, промоционални пакети и предложениея, които няма да присъстват във физическите магазини на веригата, стана ясно още на пресконференцията.
Е-магазинът е допълнителен канал за продажба, който пазарът изисква, и той по никакъв начина няма да повлияе върху магазинната мрежа в страната, увери Арнаудова
Е-магазинът е допълнителен канал за продажба, който пазарът изисква, и той по никакъв начина няма да повлияе върху магазинната мрежа в страната, увери Арнаудова
"Амбицията ни е да превърнем електронния ни магазин в динамична търговска среда, в която посетителите да следят най-актуалните ни предложения, да правят информиран избор и да получават достъп до тях и то буквално за минути, обясни Яна Илиева, мениджър на проекта Е-магазин.
Онлайн магазинът на 2be използва технологична платформа на Oracle - Oracle Fusion Middleware. Дейностите по внедряване й, вътрешни приложения и интеграция със SAP са дело на Мусала Софт, а IBM осъществи доработките към SAP системата.
Уеб дизайнът и програмирането са дело на водещата българска компания в областта на интерактивните услуги Маг Студио.
Магазинът е първият в страната, който реално експлоатира технологиите от пакета Oracle Fusion SOA Suite в интеграция с бизнес приложенията на SAP ERP. Решението представлява набор от автоматизирани бизнес процеси, достъпни като уеб-услуги и интеграция между бизнес приложения, даващи възможност за човешка намеса във всеки един етап на процеса. Технологичната платформа (изцяло интегрирана в информационните и бизнес процеси на компанията) дава възможност за развитие на нови подходи в сферата на интернет продажбите.
--------
2be е търговското наименование на българската верига магазини за мобилни технологии и услуги с над 12-годишна история. Собственик на търговската марка 2be е фирма "Кимимпекс Търговия и Лизинг" ООД.
В момента магазинната мрежа на 2be включва 126 магазина в цялата страна. През 2007 година компанията инвестира над 4 млн. лева в разширяването на своята магазинна мрежа, е през септември тази година 2be стъпи с 13 магазина и на Македонският пазар, като се очаква до края на тази година техния брой да надхвърли над 25.
2be е единствената верига в България, която работи с всички телекомуникационни оператори.

Няма коментари: