петък, 5 декември 2008 г.

Кръгла маса ще дискутира съдържанието в интернет

News.bg - У нас
Кръгла маса ще дискутира съдържанието в интернет



Дискусия на тема „Съдържание и интернет-взаимодействие между правоносители и доставчици на интернет услуги" ще се състои тази седмица в София.
Сред основните докладчици в нея ще бъде председателят на БАИТ Боян Бойчев, се съобщава на сайта на асоциацията.
Той ще представи позицията на асоциацията на тема „Предизвикателства пред управление на съдържанието и Интернет".
Срещата се организира по инициатива на Мариела Баева, член на Европейския парламент, съвместно с Българската асоциация на музикалните продуценти/Международната федерация на звукозаписната индустрия (БАМП/IFPI), БАИТ и Юнайтед Партнърс.
В дискусията ще вземат участие народни представители от ресорните комисии в 40-то НС, представители на Министерството на културата и ДАИТС, членове на Съвета за защита на интелектуалната собственост към министъра на културата, представители на дружествата за колективно управление на права и креативните индустрии, както и членове на граждански сдружения и бизнес организации от телекомуникационния и интернет сектор.
Специален гост на форума ще бъде Оливър Швенцер, старши вицепрезидент „Бизнес и правни въпроси" в ЕМИ Мюзик Пъблишинг - Континентална Европа.
На кръглата маса ще бъдат засегнати основни въпроси, като значението на креативното съдържание в глобалната мрежа и мобилните платформи, необходимостта от работещи легални бизнес модели.
Ще бъде обсъдена и ролята на доставчиците на интернет услуги и предизвикателствата пред легалния дигитален музикален пазар в България.
Форумът ще подготви обръщение към членовете на Европейския парламент и компетентните институции у нас за адекватни законодателни решения и ефективни политики, поощряващи легалния достъп до дигитално творческо съдържание, както и партньорството между креативния сектор и информационните технологии.
Дискусията ще се проведе на 5 декември от 9 до 13 часа в „Гранд Хотел София".

Няма коментари: