петък, 5 декември 2008 г.

По-строг контрол в YouTube

News.bg - По света
По-строг контрол в YouTube



Популярната видео услуга YouTube съобщава в официалния си блог, че въвежда по-строги мерки за контрол на материали, предназначени за възрастната аудитория, а също така и такива, които съдържат намек за сексуални действия, предаде techNewsbg.
Достъпът до последните ще бъде забранен за посетители под 18-годишна възраст.
Освен това, видео материали с намек за сексуално съдържание и такива, които съдържат нецензурни, вулгарни и богохулни думи, ще бъдат изтегляни от разделите „Най-гледани" и „Най-любими".
В същото време YouTube ще въведе забрана за редица думи, използвани в имената, описанията и таговете на качваните на сайта видеофайлове.
Забраната ще засегне онези потребители, които нарочно включват в наименованията на своите видео клипове неточни определения, за да привлекат вниманието на колкото е възможно по-голяма аудитория.
Видео материалите на онези потребители, които не изпълнят препоръките на администрацията на сайта, ще бъдат отстранявани от него, а при повторно нарушение, техните акаунти ще бъдат анулирани.
В съобщението се посочва, че целта на набелязаните мерки е YouTube да се превърне в място за забавление на всеки един потребител и да се подобри колективното преживяване от видяното и споделеното на сайта.

Няма коментари: