понеделник, 1 декември 2008 г.

СБЖ връчи вчера годишните си награди

Класа - 11 стр.
СБЖ връчи вчера годишните си награди



Съюзът на българските журналисти (СБЖ) връчи вчера годишните си награди за журналистика, съобщи БТА. Отличията бяха раздадени от председателя на съюза Милен Вълков на почетна церемония в Националния пресклуб на агенцията.
В категорията "Електронни медии и агенции" приз получи Николай Желязков от БТА заради книгата "Специален пратеник" и репортажите си от Ливан, Либия и Ирак. В същата категория бяха наградени още екипът на публицистичното предаване на програма "Христо Ботев" на БНР -"Добър ден", и редакторът в телевизионния център на БНТ в Русе Александър Недков. В категория "Печат" отличия получиха Ивайло Ди-манов от вестник "Земя" и Албена Атанасова от вестник "Стандарт". Награда за фотожурналистика бе връчена на Йордан Йорданов.За кореспондент на централна медия в страната бе отличена Веселина Ангелова, кореспондент на вестник "Труд" във Велико Търново. Приз за журналистически екип получиха журналисти от регионалния тв център на БНТ в ПлоВдив заради документалната поредица "Тайните на древните траки". СБЖ отличи още монографията "Мостове към консенсуса" на преподавателя в Софийския университет доц. д-р Минка Златева и книгата "Горещо червено" на Ивайла Александрова от програма "Христо Ботев" на БНР.
Грамота и почетна значка на СБЖ "Златно перо" получи Чен Лан - политически съветник в посолството на Китай у нас. Тя бе отличена за принос в развитието на сътрудничеството между журналистическите организации на България и Китай.
Наградени бяха още Виолета Тончева за книгата си за Радио Варна и Миглена Стойчева от БНТ за филма "Резерват за гелини".
***
Текст под снимка
Директорът на програма „Христо Ботев" на БНР Паулина Новакова получи наградата за публицистично предаване.
понеделник, 1 декември 2008 03:49:49

Няма коментари: