четвъртък, 9 юли 2009 г.

„Гугъл" тръгва срещу „Уиндоус"

Труд - 28 стр.
„Гугъл" тръгва срещу „Уиндоус"



ЛОНДОН - Електронният гигант „Гугъл" пуска собствена операционна система за персонални компютри, съобщи Би Би Си. По този начин компанията цели да конкурира лидера на пазара „Май-крософт" и неговата „Уиндоус".
Продуктът на „Гугъл" се нарича „Хром Оу Ес" и е базиран на браузъра „Хром", който пожъна небивал успех след появата си. Системата ще бъде съвместима с всички видове персонални компютри. Очаква се тя да излезе на пазара през втората половина на 2010 година.
Компанията обеща, че новият софтуер, който е безплатен, ще реши много от проблемите, срещани при „Уиндоус". Скоростта, опростеността и сигурността са ключови моменти на „Хром Оу Ес", посочва „Гугъл" в официалния си сайт.
Потребителите желаят компютрите им да работят така, както при тяхното закупуване, посочват от компанията. На никого не му е приятно да прекарва часове в настройване на системата за работа с всеки нов хардуер или пък да мисли за подновяване на софтуера си, допълват оттам.
Напоследък „Гугъл" предприе стъпки за конкуриране на „Майкрософт". Пусна редица онлайн приложения, представи операционната система за мобилни телефони „Андроид".
***
текст под снимка
Логото на браузъра „Хром" на „Гу-гъл", който пожъна голям успех след появата си.

Няма коментари: