четвъртък, 9 юли 2009 г.

Microsoft предупреди за опасна уязвимост в IE

Expert.bg - Международни
Microsoft предупреди за опасна уязвимост в IE



Потребителите на браузъра Internet Explorer са изложени на заплаха от неоторозиран достъп до компютрите им. Microsoft съобщи за критична уязвимост в модула за управление на ActiveX в най-популярния браузър в света.
Използвайки уязвимостта, злонамерени лица могат да получат контрол над потребителските компютри. Вече дори са засечени подобни опити, пише TechNews.
Microsoft препоръчва на потребителите на Windows XP и Windows Server 2003 да изключат ActiveX в браузърите си.
Компютрите под управление на Vista и Windows Server 2008 не са изложени на опасността. Въпреки това, за предотвратяване на евентуални проблеми в бъдеще Microsoft съветва и тези потребители да изключат ActiveX в своите браузъри.
Наскоро излязоха данни за негативна тенденция в популярността на Internet Explorer. Дялът на браузъра е намалял чувствително за последните шест месеца, както в света, така и в САЩ.
Пазарният дял на Internet Explorer, който продължава да бъде най-популярният браузър в света, е намалял от 65,4% до 59,5% за последните 6 месеца. В същото време Firefox бележи ръст от 27% до 30,3% в глобален мащаб. IE 7 отчита спад на световния пазар от 41,4% до 30%. Версия 3 на Firefox пък е увеличила популярността си от 22,6% до 37,8%. Браузърът IE 8 заема 8,9% дял в света.

Няма коментари: