вторник, 27 май 2008 г.

Станаха ясни победителите в първия етап на програмата "Бизнесът на практика"


Станаха ясни победителите в първия етап на програмата "Бизнесът на практика"

дата : 26 май 2008 г. 14:44 ч.


Шест студенти от различни университети бяха наградени днес от Фикосота Синтез за отличното си представяне в рамките на конкурса за разработка на теми, организиран от компанията.
Конкурсът бе част от цялостната програма за професионално развитие на Фикосота Синтез "Бизнесът на практика".
Носител на голямата награда в конкурса е Любомир Стефанов от Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Общият награден фонд от 7 500 лева бе разпределен между представители на СУ "Св.Климент Охридски", УНСС, ХТМУ - София и Шуменския университет "Епископ Контантин Преславски". Официалната церемония по награждаването се състоя в Гранд Хотел София, зала "София" от 11:00 ч.
Специална награда бе присъдена от българската мрежа на инициативата на ООН Глобален договор за разработка в унисон с принципите на корпоративната социална отговорност.
Всички победители, както и най-добрите сред кандидатите, ще бъдат поканени на интервю за стаж във Фикосота Синтез, където на практика ще могат да приложат идеите си и да усъвършенстват уменията си, уточниха от компанията.
Стартът на конкурса бе обявен в края на месец февруари тази година. В рамките на конкурса Фикосота Синтез обяви пет теми - една маркетингова и четири специализирани, в четири области - маркетинг и икономика, химия, биотехнологии и хранително-вкусова промишленост.
Номинирани бяха 15 разработки, които отговориха на предварително зададените критерии за участие в конкурса. В журирането на конкурса се включиха представители на партниращите ВУЗ-ове, представители на медиите и на Фикосота Синтез.
"Радваме се, че първият етап от програмата ни "Бизнесът на практика" приключи успешно. Надявам се скоро да видя победителите от конкурса в централата на Фикосота Синтез, където ще можем да ги опознаем по-добре и ще им дадем възможност да научат повече за бизнеса. През есента в програмата планираме и лекции на наши представители в различни ВУЗ-ове. Така наистина ще успеем да създадем един завършен цикъл на партньорство между сферата на висшето образование и бизнеса", коментира Красен Кюркчиев, управител на Фикосота Синтез.
Конкурсът бе организиран със съдействието на десет от най-големите университети в страната, студентската организация AIESEC и с медийното партньорство на вестник "Дневен Труд", списание "Мениджър" и интернет сайтовете www.actualno.com и www.expert.bg.

Няма коментари: