вторник, 27 май 2008 г.

PR ефектът от „Мтел мастърс“ надхвърля 7 млн. лева

Дневник - 22 стр.
PR ефектът от „Мтел мастърс“ надхвърля 7 млн. леваСайтът на шахматния турнир отчете посещения дори от Африка
Интересът към международния шахматен турнир „Мтел мастърс“ достигна рекордно ниво. Седмица след приключването на надпреварата, която се проведе за четвърти път в София, организаторите получиха резултатите от влиянието на събитието. Изчисленият PR ефект се равнява на 7 млн. лева, което показва ръст от около 700 хиляди. До момента обаче е изследвано отразяването на турнира в електронните и печатните медии, но не и в интернет. „Очакваме, като приключим и с прегледа на сайто-вете, ефектът да се увеличи с около половин милион лева“, коментира PR-ът на „Мтел мастърс“ Живко Гинчев. Преброени са 259 публикации в пресата, 132 телевизионни и над 100 радио-отразявания на състезанието, в което досегашният победител Веселин Топалов остана втори. ИнфорОрганизаторите ще продължават да залагат на директното видео от партиитемациите в интернет пък са около 500.
„Доволни сме и от международното отразяване. Има над 1000 публикации в международната преса“, добави Гинчев. Сред големите вестници, отразили турнира, са испанските „Марка“ и „Паис“, руският „Спорт експрес“, английският „Дейли телеграф“ и китайският „Ремин“. Интересно е, че въпреки липсата на участници от Индия медиите в азиатската страна са обърнали подобаващо внимание на състезанието. Новият сайт на „Мтел мастърс“ също стигна до рекорди. Преброени са 1.5 млн. посещения, което е с 300 хиляди повече от предходната година. „Резултатите са добри и се дължат на две основни предимства на сайта ни. Това са директното видео от партиите и живият коментар. Изчислихме горе-долу съотношението на хората, занимаващи се с шах в световен мащаб, и влизанията в сай-та и сметката излиза. Хубаво е, че има доста посещения от Африка. От една страна, е изненадващо, но от друга, и европейското първенство в Пловдив е било следено от Черния континент“, допълни Гинчев. Повишеният интерес е отчетен и в залата - на всеки кръг са присъствали около 100-120 зрители. Първият спонсор за следващото издание вероятно ще стане ясен другата седмица. Тогава банка и организаторите ще подпишат договор, но за детския турнир „Мтел мастърс джуниър“.
***
Федерер започна с победа „Ролан Гарос“
Роджър Федерер започна с лесна победа участието си на „Ролан Гарос“ с награден фонд 15.5 млн. евро. Швейцарецът се наложи над Сам Куери (САЩ) с 6:4, 6:4, 6:3. Напред продължават още испанците Гийермо Гарсия Лопес, Фернандо Вердаско и Томи Робредо, Фернандо Гонсалес (Чили) и Томаш Бердих (Чех). При жените победи в първия кръг постигнаха Йеле-на Янкович (Сър) и Пати Шнидер (Швейц)
Дневник
р. 22

вторник, 27 май 2008 04:45:32

Няма коментари: