сряда, 2 юли 2008 г.

Storescape - нова ера във външната реклама

Класа - 11 стр.
Storescape - нова ера във външната реклама



Интерактивни билбордове привличат пешеходните от Ню Йорк до Лос Анджелис
Специалисти в областта на маркетинга и медиите намериха начин да разширят обхвата на търговските си послания, пише Advertising Age. Те създадоха нова модна тенденция във външната реклама -билбордове в прозорците на магазини и бизнес сгради, разположени на ключови места в големите градове. Този вид рекламиране, известен още като storescape, се разпростира вече по всички главни улици от Ню Йорк до Лос Анджелис.
Управителите на търговските обекти одобряват идеята за поставянето на рекламни послания в прозорците на сградите. Това им дава възможността да печелят допълнително от така или иначе неизползваемите празни площи. Мащабните билбордове внасят още енергия и цвят към фасадите на магазините, като правят външния им вид по-привлекателен.
С използването на новите технологии се развива създаването на различни варианти на триизмерни и интерактивни търговски послания, които са много ефективни сред аудиторията. Интересът на аудиторията се предизвиква и от възможността сама да участва в рекламите, като ги моделира чрез движенията си. Така се създава у пешеходците усещането, че могат да контролират тяхното съдържание. "Този тип реклами са изключително ефективни заради разположението и интерактивността им. Това е възможно най-голямото рекламно пространство, което клиентите могат да закупят в непосредствена близост до хората", коментира Джефри Коен, управляващ съдружник в mwindow Outdoor, една от най-големите компании в САЩ, занимаващи се с този вид бизнес.
"Идеята ми хрумна още през 2002 г. Докато се разхождах по една от големите улици в Ню Йорк, видях реклама на известна компания за играчки на прозореид на един магазин. Тогава си помислих, че има още много прозорци на магазини, които стоят неизползваеми, вместо да се употребят за маркетингови цели", споделя президентът на Inwin-dow Outdoor, Стив Бърн-хак.
Като пример за възможностите на новата ера във външната реклама, той дава проекта, направен за нюйоркска финансова компания. Разработената комуникация създавала илюзията за реален триизмерен офис. Слоганът на кампанията бил "Разсейте финансовата мъгла". Технологията на самата реклама включва използването на сензори за движение, които се задействат при преминаването на минувачите. Тогава мъглата се разстила и те успяват да видят ди-гиталния образ.
Друга интерактивна реклама за Би Би Си Америка давала възможност на пешеходците, които минавали покрай нея, да си изтеглят с технологията Bluetooth клип от филма "Робин Худ", излъчван по телевизията.
Inwindow Outdoor работи със световноизвестни фирми като Disney, Universal Pictures, водка Absolut, Ford. Тя си партнира с агенцията Monster Media, която й помага за усъвършенстването на рекламите в дигитални и интерактивни.

сряда, 2 юли 2008 05:46:30

Няма коментари: