понеделник, 18 февруари 2008 г.

България - на второ място по хармонизация с европейските закони

България - на второ място по хармонизация с европейските закони

дата : 17 февруари 2008 г. 14:09 ч.


България вече е на второ място по степен на хармонизация на българското с европейското законодателство сред страните-членки на Европейския съюз, само преди няколко месеца страната ни бе на 11-то място.
Класацията е публикувана на страницата на Генералния секретариат на Европейската комисия - 99,87 % е показателят за България, преди нас е само Литва. Това съобщиха от кабинета на министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова.
"На второ място в началото на втората година на членството - това наистина е постижение, с което администрацията ни може да се гордее. Това е и доказателство за ефективността на новия координационен механизъм в областта на европейската интеграция", смята Грънчарова.
Според нея второто място е добър резерв в областта на транспонирането на европейското законодателство през 2008-ма, която ще бъде трудна от гледна точка и на амбициозния дневен ред, който си е поставил Европейският съюз, и на приетия от България План за действие, включващ около 300 мерки.
"Това ще ни позволи да сложим акцент върху качеството на изработваните български позиции", посочи още Гергана Грънчарова.
actualno.com

Няма коментари: