събота, 23 февруари 2008 г.

Агенция „Фокус" е най-четена

Агенция „Фокус" е най-четена
в. Труд
Читателите в Интернет предпочитат да научават новините най-често от информационната агенция „Фокус", похвали се шефът й Красимир Узунов. Сайтът на медията има около милион посещения за месец януари 2008 г. Около 17 млн. пък са влизанията в различните страници на „Фокус".
Сайтът на БТА е на второ място по популярност, според изследване на агенция MBMD, проведено в края на януари тази година. Ежедневно медията публикува повече от 1000 информации и над 600 снимки.
На ден държавната информационна агенция е четена средно от около 6000 души. 87% от влизанията са директни, а 16% са чрез връзки от други страници. Най-много посещения се отчитат в понеделник около 16 часа.
Най-четената емисия е вътрешна информация. Месечно клиентите на БТА ползват над 110 000 снимки от България.
Безплатната информация на агенция БГНЕС (неин собственик е Любчо Нешков - б.р.) също се чете от хиляди на ден, каза главният редактор Зелма Алмалех, но отказа да предостави точните цифри. „Можем да се похвалим, че бяхме първите, които още в началото на януари съобщихме,
че на 17 февруари Косово ще обяви независимост", допълни Алмалех. По думите й сред най-четените теми в агенцията са тези, които са свързани със социалните проблеми.
***
Шефът на „Фокус" Красимир Узунов се похвали, че са най-четени.
***
БТА начело с Максим Минчев наскоро празнува своята 110-годишнина.
***
Четат ни хиляди, казаха хората на собственика на БГНЕС Любчо Нешков.
стр. 16

Няма коментари: