събота, 31 януари 2009 г.

Мадона преговаря за шоу у нас

Труд - 9 стр.
Мадона преговаря за шоу у нас

Диляна ДИМИТРОВА

Мадона най-сетне намери България на музикалната карта на Европа. В официалния си сайт в интернет 50-годишната кралица на попа обяви, че през тази година ще включи и нашата страна в турнето си. Новината потвърди Ина Ковачева, шеф на отдел „Пиар и реклама'*в „София мюзик ентърпраи-сис": „Истина е, че сме в преговори с мениджмънта на Мадона".
Разговорите между българите и Live Nation (най-голямата продуцентска компания в света) са на твърде ранен етап, за да бъдат коментирани датата, мястото и билетите за концерта. Защото договор все още не е подписан.
Мегазвездата решила да продължи концертната си обиколка в още 22 града, включително в държави, в които досега не е пяла. Това ще е вторият етап от турнето „Лепкаво и сладко", новият му старт е на 4 юли в Лондон.
От първия етап на обиколката Мадона заработи $281 млн. Видяха я 2 350 285 фенове в 58 града. Това турне бе обявено за най-печелившото за солов артист в историята на шоубизнеса. Част от тях похарчи за развода си с Гай Ричи, обявен на 15 декември 2008-а. Компенсацията за кинорежисьора бе между 50 и 60 млн. лири.
Обичайният хонорар, който иска първата дама на попа, е $5 млн. Говори се, че толкова са й платили миналата есен, за да пее на 25 септември на плаж Яз в черногорския курорт Будва. Билетите струваха между 35 и 200 евро.
Събраха се над 60 000 души и стана такова задръстване, че мнозина от феновете, купили си пропуск, не можаха да се доберат до загражденията.

Няма коментари: