сряда, 29 октомври 2008 г.

Край на агитацията с високоговорители на коли

Дума - 3 стр.
Край на агитацията с високоговорители на коли



Извършването на политическа агитация с помощта на автомобил, снабден с високоговорител, се забранява. Това реши вчера комисията по околна среда към Столичния общински съвет, след като одобри промени в наредбата за обществен ред и сигурност, предаде сайтът "За града". Нормативният документ предстои да се разгледа в още няколко комисии, преди да влезе на сесия на СОС. Предвидената максимална санкция за нарушения по новата наредба е 5000 лева.
Общинарите решиха да забранят и разгласяването на търговска или рекламна информация чрез моторно превозно средство, като дадоха за пример рекламирането на циркове.
Екокомисията внесе като промяна и забрана за провеждане на автомобилни състезания, каквито се правят на детелината на Околовръстния път при Бояна. При одобрение на текста ралита ще могат да се организират само на специално обособени и определени места тип писти - и то след разрешение по съответния ред, определен в закони и общински наредби.
Освен да заключват вратите на блоковете домоуправителите ще трябва и да осигурят монтирането на аларми на мазетата, гласят други промени в наредбата. С нов член в наредбата се забранява нощуването, изграждането на бивак, катун или други такива лагери на открито, внасянето на боклуци, постоянното домуване в столичните паркове.

сряда, 29 октомври 2008 03:33:35

Няма коментари: