понеделник, 10 ноември 2008 г.

Безплатното четене - радост за клошаря

Монитор - 18 стр.
Безплатното четене - радост за клошаря



Ако хубаво момиче ви предложи безплатен таблоид, ще го вземете ли? Да, момичето!
Безплатните вестници са по-скоро радост за клошарите. Още хартия в коша. Бизнесът им ще потръгне, защото в световен мащаб цената на хартията расте. От вчера безплатните газети са две, като едната малко наподобява на вестник. Още неродени, вестничетата "19 минути" и "Градски" се сборичкаха в интернет. Хората на "Градски" обвиниха колегите си, че са пророкували "банков Чернобил". От "19 минути" им отвърнаха, че са" разградска фолклорна група". И двете издателски групи обаче не обясняват, че за да оцелеят, основното, на което ще разчитат, е реклама.
Жална им майка на рекламодателите, ако се закачат на въдицата. Хем пари ще дадат, хем ще рекламират директно на" Вторични суровини". Защото читателите ще ги хвърлят директно в кошчето за боклук.
Обикновено в тези издания иноюрмацията е манипулирана, тъй като са изцяло зависими от рекламните си приходи, това ги кара да лобират за една или друга бизнес групировка.
Притеснително е например, че софийският кмет Бойко Борисов ще има своя авторска колонка в "За града" . Този 4»кт пряко препраща към задаващите се догодина избори.
Дали има място за безплатните вестници в София? Сигурно има, но не във вида на
появилите се до този момент изданийца. Които проявяват неуважение към читателската аудитория в столицата.

вторник, 11 ноември 2008 04:03:37

1 коментар:

plamenj каза...

кисело е гроздето...