събота, 12 юли 2008 г.

През 2012 г. приходите от онлайн развлечения ще са $2.2 трлн.

Сега - 46 стр.
През 2012 г. приходите от онлайн развлечения ще са $2.2 трлн.Прогнозите за край на традиционните медии обаче са преувеличени
риходите от развлечения и медии в глобален мащаб се прогнозира да нарастват със средно 6.6% на година до 2.2 трлн. долара през 2012 г., съобщи Ройтерс.
Според ежегодната прогноза на PricewaterhouseCoopers (PwC) рекламата, свързана с нарастващия интерес към гледането на видео в интернет и с устройства като iPod, ще формира 24% от ръста в сектора и ще се увеличава най-бързо със средногодишен ръст от 19.5% до 2012 г. Темпът на нарастване на общите приходи от развлечения и медии се очаква да бъде по-бърз от този на световния брутен вътрешен продукт, който според доклада ще отчете повишение от 5.7%.
Проучването обхваща 59 държави и 15 сектора, сред които разходи за достъп до интернет, реклама в интернет, телевизионни абонаменти и лицензионни такси, телевизионна реклама, музикални записи, филми, видеоигри, издаване на потребителски списания, издаване на вестници, радио- и външна реклама, тематични и развлекателни паркове, казина и друга регулирана хазартна дейност, книгоиздаване и спорт.
Въпреки ускорението на ди-гиталния сектор приходите от традиционни медии като телевизията ще продължават да доминират като дял от глобалния пазар, макар и не като ръст. Приходите от дигиталния и мобилния сектор ще формират само 11% от общия пазар, или 234 млрд. долара.
Докладът на PwC дава по-стабилна прогноза за големите компании от сектора на развлеченията и медиите. Техните акции отчетоха спад от над 13% от началото на годината (по-рязко понижение от това на индекса Standard & Poor's 500) заради страхове, че слабият икономически климат може да съкрати потребителските разходи и да намали рекламата.
Сред изненадите е прогнозата, че рекламата по ефирните телевизии в глобален мащаб (сектор, който се смята от Wall
Street за един от най-уязвимите) ще нараства средногодишно с 5% до 2012 г., с което секторът се оказва най-гъвкав спрямо заплахата от страна на дигиталния сектор.
„Често описваната „смърт" на традиционните медии остава в голяма степен преувеличение", се посочва в доклада.
По държави САЩ ще продължат да формират най-голям дял от приходите, или 759 млрд. долара до 2012 г., но ръстът в страната ще бъде най-бавен - около 4.8%.
събота, 12 юли 2008 04:06:59

Няма коментари: