вторник, 8 юли 2008 г.

Sanoma Magazines International придоби останалите акции в Нет Инфо.БГ

Нетинфо - Любопитно
Sanoma Magazines International придоби останалите акции в Нет Инфо.БГ



Сделката е одобрена от Комисията за защита на конкуренцията
Sanoma Magazines International придоби общо 82% от акциите в Нет Инфо.БГ, водещата българска дигитална медийна компания. Сделката е одобрена от Комисията за защита на конкуренцията.
Нет Инфо.БГ е собственик на водещи онлайн продукти и услуги като Abv.bg (най-популярната безплатна уеб поща), Gbg.bg (портален сайт), Vbox7.com (водещият български сайт за споделяне на видео съдържание), и Нетинфо (водещ новинарски информационен сайт). За 2007 г. Нет Инфо.БГ отчете приходи от продажби в размер на 4.6 млн. лв. при 127 служители на пълен работен ден към края на годината.
Компанията е собственик на най-богатата мрежа от интегрирани сайтове в България, която се посещава от над 2 милиона души на месечна база.
За Нет Инфо.БГ:
Дигиталната медийна компания Нет Инфо.БГ е лидер с своята сфера на дейност в България. Компанията развива и поддържа богат набор от продукти и услуги, които са част от дигиталното ежедневие на българските потребители и задоволяват нуждите им от:
Комуникация - abv.bg и AБВ*ICQ;
Информираност - нетинфо, sportni.bg, sinoptik.bg;
Търсене - gbg.bg
Забавление - vbox7.com
Основана през 1998 г., компанията непрекъснато развива своето портфолио, като се стреми да предоставя все повече и по-качествени услуги на потребителите. Натрупвайки опит в този иключително динамичен бизнес, Нет Инфо.БГ успява да отговори на изискванията на международните интернет лидери Google Inc. и ICQ Inc. и става техен стратегически партньор за България.
Днес Нет Инфо.БГ поддържа най-голямата мрежа от интегрирани уебсайтове в България и се гордее с над 30 партньорски сайта, всеки от които е лидер в своята категория.
Компанията притежава дялове в няколко иновативни уеб 2.0 проекта, компания за хостинг услуги, както и водещо уеб криейтив студио.
За Sanoma Magazines International:
Sanoma Magazines International, с централен офис в Амстердам, Холандия, е бизнес подразделение на Sanoma Magazines. Sanoma Magazines е сред водещите издатели на списания в Европа. Компанията издава над 300 списания в 13 държави.
Sanoma Magazines International управлява дейността на Sanoma Magazines в Русия, Централна, Източна и Югоизточна Европа. Освен силно портфолио от печатни издания, Sanoma Magazines развива дейност и в сферата на дигтитални медийни продукти и услуги.
Sanoma Magazines е подразделение на SanomaWSOY, установена европейска медийна група с дейност в над 20 държави.
07.07.2008

вторник, 8 юли 2008 00:01:00

Няма коментари: